Ν. Κεραμέως: Εκτός μαθήματος όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα

Ν. Κεραμέως: Εκτός μαθήματος όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, μιλάει στην συνέντευξη τύπου με θέμα: "Oι όροι έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό - ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021", στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, Αθήνα 24 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιλώντας στην ΕΡΤ η κα Κεραμέως κατέστησε σαφές ότι «δε νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» και ότι οι μαθητές που δε θα φορούν μάσκα «δε θα συμμετέχουν στο μάθημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εκτός μαθήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα μένουν οι μαθητές χωρίς μάσκα διευκρίνισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που επανέλαβε ότι ο σκοπός είναι οι τάξεις θα λειτουργήσουν σε πλήρη σύνθεση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κα Κεραμέως κατέστησε σαφές ότι «δε νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» και ότι οι μαθητές που δε θα φορούν μάσκα «δε θα συμμετέχουν στο μάθημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι όλοι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα,» είπε, προσθέτοντας ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

Η υπουργός παραδέχθηκε ότι «η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο, πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας. Όπως είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια και μέσω βίντεο και οδηγιών του ΕΟΔΥ, από τους ίδιους τους γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέπει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

Επίσης η Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στη χρήση των αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη για τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων και κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη τόνισε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας,» και υπενθύμισε ότι οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου.