Να παραμείνει η Μέρκελ στο τιμόνι της Γερμανίας δείχνουν να προτιμούν οι Γερμανοί πολίτες

Να παραμείνει η Μέρκελ στο τιμόνι της Γερμανίας δείχνουν να προτιμούν οι Γερμανοί πολίτες
epa06566741 German Chancellor Angela Merkel (L) and Annegret Kramp-Karrenbauer (R), the newly elected CDU General Secretary, react during the 30th party convention of Christian Democratic Union (CDU) in Berlin, Germany, 26 February 2018. The party delegates vote on the entry of the CDU into a government coalition with the Social Democratic Party (SPD) and the Christian Social Union (CSU). On the previous day, the Chancellor presented her list of candidates for the CDU cabinet members. Kramp-Karrenbauer was elected with 98.87 percent of the delegates' votes. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσκόπηση που διεξήχθη στη χώρα δείχνει πως η πλειοψηφία των Γερμανών δεν θεωρεί πως η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία.

Η επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δεν είναι έτοιμη να διαδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία, όπως κρίνουν οι συμπατριώτες της σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Μέρκελ ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο τη σταδιακή αποχώρησή της από την πολιτική, όταν δήλωσε ότι η τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία θα είναι και η τελευταία. Τον Δεκέμβριο, την ηγεσία του CDU ανέλαβε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, κάτι που θεωρήθηκε ευρέως ότι αποτελούσε την αρχή της παράδοσης της εξουσίας.

Όμως η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa δείχνει πως επτά στους δέκα Γερμανούς (70%) πιστεύουν ότι η ΑΚΚ δεν είναι ακόμη έτοιμη να αναλάβει το αξίωμα. Μάλιστα, θέλουν να παραμείνει η Μέρκελ στη θέση αυτή μέχρι το 2021, δηλαδή μέχρι τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του CDU (ποσοστό 52%) πιστεύουν ότι η “μίνι-Μέρκελ”, όπως αποκαλείται συχνά η Κραμπ-Καρενμπάουερ, δεν έχει τα προσόντα για να γίνει καγκελάριος, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, για λογαριασμό του οποίου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.501 ανθρώπων.

Της δημοσκόπησης αυτής είχαν προηγηθεί κάποιες άστοχες δηλώσεις της 56χρονης ΑΚΚ αλλά και οι φήμες ότι η Μέρκελ θα παραιτηθεί για να αναλάβει ένα σημαντικό αξίωμα στις Βρυξέλλες, κάτι που η ίδια διέψευσε.

Η ΑΚΚ δήλωσε πάντως πρόσφατα ότι δεν φιλοδοξεί να διαδεχτεί την Μέρκελ στην καγκελαρία πριν από το 2021.