Να τι χρειάζεστε για να δουλέψετε σ’ ένα στοιχειωμένο σπίτι

Να τι χρειάζεστε για να δουλέψετε σ’ ένα στοιχειωμένο σπίτι

Αν βρίσκεστε στις ΗΠΑ και αναζητάτε δουλειά, τότε μια θέση εργασίας σ’ ένα στοιχειωμένο σπίτι ίσως είναι αυτό που ψάχνετε.

Ξέρετε να χειρίζεστε αλυσοπρίονο; Είστε διατεθειμένος να υποδύεστε ζόμπι; Μπορείτε να μπείτε στον ρόλο ενός τρομακτικού κλόουν;

Ε, τότε μάλλον είστε ο ιδανικός ή η ιδανική υποψήφια για να δουλέψετε σ’ ένα «στοιχειωμένο» σπίτι.

Αυτοί οι τρομακτικοί χώροι, όπου οι επισκέπτες ουσιαστικά πληρώνουν για να φοβηθούν, ολοένα και πληθαίνουν στις ΗΠΑ, και γίνονται μεγαλύτεροι και τρομακτικότεροι.

Πλέον, τα σπίτια αυτά έχουν αναδειχθεί σε ξεχωριστό κλάδο της αμερικανικής οικονομίας, δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Μια ένωση του κλάδου υπολογίζει ότι υπάρχουν 2.000 «στοιχειωμένα» σπίτια σε όλη τη χώρα, δίχως να προσμετρούνται φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με θέμα το Halloween ή τα 300 λούνα παρκ που διαθέτουν «στοιχειωμένους» χώρους-ατραξιόν, όπως το Haunted Mansion στη Disney World.

Η γκάμα περιλαμβάνει από κλασικά «στοιχειωμένα» σπίτια μέχρι κυνηγητό από ζόμπι, με τους επισκέπτες να τρέχουν για να γλιτώσουν από την επιδρομή των ζόμπι σ’ έναν …στίβο μάχης!

Προφανώς, τα τέρατα και τα ζόμπι δεν είναι αληθινά· πρόκειται για εργαζόμενους που πληρώνονται για να βάφονται, να μεταμφιέζονται, και να τρομάζουν τους επισκέπτες.

Ενδεικτικά, το Terror Behind the Walls στη Φιλαδέλφεια, όπου οι ηθοποιοί υποδύονται τέρατα που καταλαμβάνουν μια εγκαταλειμμένη φυλακή, απασχολεί 300 άτομα κατά τη διάρκεια του Halloween, σύμφωνα με τη διευθύντρια ανθρώπινων πόρων Έιμι Χόλμαν.

Το βασικό ωρομίσθιο για ηθοποιούς και makeup artists είναι 10,88 δολάρια και οι δουλειές είναι εποχικές και μερικής απασχόλησης, όπως οι περισσότερες δουλειές στον κλάδο. Τα εισιτήρια για τους επισκέπτες κοστίζουν από 20 έως 45 δολάρια.

Η διαδικτυακή αίτηση για όποιον θέλει να απασχοληθεί ζητά δεξιότητες όπως χειρισμός μαριονέτας, χρήση αλυσοπρίονου, και παρκούρ.

Η Μπεθ Στράναχαν, ηθοποιός από το Λος Άντζελες, αποφάσισε να εργαστεί για τη Blackout, γνωστή εταιρεία του κλάδου, αφότου πήγε σε μια από τις τοποθεσίες της ως επισκέπτρια.

«Πήγα μια φορά ως επισκέπτρια και πέρασα τέλεια» θυμάται. «Όταν τελείωσε το πρόγραμμα, πήγα στους υπεύθυνους και τους ρώτησα ‘Μήπως ψάχνετε για ηθοποιούς;’».