Ναδάλ και Μαδρίτη υποκλίθηκαν στον Τσιτσιπά (Βίντεο)

Ναδάλ και Μαδρίτη υποκλίθηκαν στον Τσιτσιπά (Βίντεο)
Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-1 του Ράφαελ Ναδάλ και θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς στο σημερινό τελικό του Όπεν της Μαδρίτης.

Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση ο Έλληνας τενίστας επικράτησε για πρώτη φορά απέναντι στο σπουδαίο Ισπανό και επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Όπως γράφει ο filathlos.gr, το ξεκίνημα του αγώνα μας έδειξε το τι θα επακολουθούσε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε με το «καλημέρα» στον σπουδαίο αντίπαλο του πως δεν θα είναι εύκολη λεία. Οι δύο αθλητές έκαναν δύο γρήγορα break, στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς του μέχρι το νέο γύρο από break και break back κα και κάπως έτσι φτάσαμε στο 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του και έπειτα κράτησε το δικό του για να πάρει το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο Ναδάλ έπιασε καταιγιστικό ρυθμό παίζοντας φουλ επιθετικά απέναντι στον Τσιτσιπά. Ανέβηκε περισσότερες φορές στο φιλέ, έκανε κρίσιμο break στο έκτο παιχνίδι του σετ το οποίο στη συνέχεια κατέκτησε με 6-2. Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν με δυσκολία το σερβίς τους μέχρι το πέμπτο παιχνίδι. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2. Ο Έλληνας τενίστας έκανε νέο break στον Ισπανό για να προηγηθεί με 5-2. Ο Ναδάλ απάντησε με break στον Τσιτσιπά και μείωσε σε 5-3. Το επόμενο παιχνίδι ήταν συναρπαστικό.

Πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Κυριακής (12/5, 19.30) τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε στον άλλο ημιτελικό επί του Ντόμινικ Τιμ.

Δείτε έναν τρομερό πόντο του Τσιτσιπά και το φινάλε κόντρα στον Ναδάλ.