Η NASA παρουσιάζει τους ήχους τους διαστήματος

Η NASA παρουσιάζει τους ήχους τους διαστήματος
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακούστε πάνω από 60 ηχητικά δείγματα με ήχους και συνομιλίες αστροναυτών που άφησαν εποχή.

Ιστορικό αρχείο με ήχους από το διάστημα έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Πάνω από 60 δείγματα προστέθηκαν στον λογαριασμό Soundcloud της διαστημικής υπηρεσίας, αλλά οι ακροατές δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα σχόλιά τους κάτω από τα αρχεία.

Οι επικοινωνίες των αστροναυτών, συμπεριλαμβανομένων των «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα» και «ο Αετός (Eagle) προσγειώθηκε» μπορούν να ακουστούν – καθώς και κάποιοι αφηρημένοι ήχοι από εργασίες στο διαστημικό σκάφος και σε συντρίμμια.

Να σημειωθεί πως στο διάστημα, ο ήχος είναι αδύνατον να ταξιδέψει, καθώς δεν υπάρχει καθόλου αέρας.

«Μπορείτε να ακούσετε τον ήχο της εκτόξευσης ενός διαστημικού λεωφορείου ή την ιστορική φράση του Νιλ Άρμστρονγκ «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα» κάθε φορά που θα σας καλούν στο τηλέφωνο, αν κάνετε τους ήχους μας ringtone στο κινητό σας» αναφέρει η διαστημική υπηρεσία. «Ή μπορείτε να ακούτε την αξέχαστη φράση ‘Χιούστον, έχουμε πρόβλημα’ κάθε φορά που κάνετε ένα λάθος στον υπολογιστή σας».

Η διαστημική υπηρεσία λάνσαρε τον λογαριασμό της την ίδια ώρα που το Twitter επέτρεψε στους χρήστες να ανεβάζουν ηχητικά δεδομένα στους λογαριασμούς τους.

Ακούστε όλους τους ήχους από εδώ