«Ναυάγησε» η εξαγορά της Έβερτον από τους 777 Partners

«Ναυάγησε» η εξαγορά της Έβερτον από τους 777 Partners
Everton logo on players jacket during the English championship Premier League football match between Tottenham Hotspur and Everton on March 5, 2017 played at White Hart Lane Stadium in London, Great Britain - Photo Ben Queenborough / Backpage Images / DPPI (Photo by BEN QUEENBOROUGH / BACKPAGE IMAGES Ltd / DPPI via AFP) Photo: AFP
Φέτος τα «Ζαχαρωτά» τερμάτισαν στη 15η θέση της Premier League, αφού προηγουμένως είδαν δύο φορές να τους αφαιρούνται βαθμοί από τη διοργανώτρια αρχή, για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας.

Η συμφωνία εξαγοράς της Έβερτον με τους 777 Partners έληξε, ανακοίνωσε ο σύλλογος της Premier League σήμερα (1/6), αφού η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του Φαρχάντ Μοσίρι μέχρι την καταληκτική προθεσμία της Παρασκευής 31 Μαΐου.

Τον Σεπτέμβριο, το επενδυτικό ταμείο με έδρα το Μαϊάμι δήλωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνία με τον Βρετανο-Ιρανό δισεκατομμυριούχο Μοσίρι για την απόκτηση του 94,1% στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Η συμφωνία, που αρχικά αναμενόταν να κλείσει μέχρι το τέλος του 2023, καθυστέρησε, καθώς οι 777 Partners φέρονται να δυσκολεύονταν να εκπληρώσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζονται από την Premier League για να ολοκληρώσουν την αγορά.

«Η συμφωνία μεταξύ της 777 Partners και της Blue Heaven Holdings Limited για την πώληση και την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του συλλόγου έληξε σήμερα», ανέφερε η Έβερτον στην ανακοίνωσή της.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αναγνωρίζει το σημαντικό επίπεδο οικονομικής υποστήριξης που έχουν προσφέρει οι 777 Partners τους τελευταίους μήνες και θα ήθελε με αυτήν την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει γι΄ αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μοσίρι, πρώην μέτοχος της Άρσεναλ, αγόρασε για πρώτη φορά μερίδιο 49,9% στην Έβερτον το 2016. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 είχε αυξήσει το μερίδιό του στο 94,1% με εισφορά κεφαλαίου 100 εκατομμυρίων λιρών (130 εκατομμυρίων δολαρίων).

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επένδυσε σχεδόν 750 εκατομμύρια ευρώ (810 εκατομμύρια δολάρια) σε μεταγραφές από την άφιξη του Μοσίρι, η Έβερτον έδωσε μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού τις τελευταίες σεζόν.

Φέτος τα «Ζαχαρωτά» τερμάτισαν στη 15η θέση της Premier League, αφού προηγουμένως είδαν δύο φορές να τους αφαιρούνται βαθμοί από τη διοργανώτρια αρχή, για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας.

Η Έβερτον είναι πλέον ελεύθερη να μιλήσει με άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με το BBC να αναφέρει ότι ο συνιδιοκτήτης της Κρίσταλ Πάλας, Τζον Τέξτορ, ο οποίος θέλει να πουλήσει το πλειοψηφικό του πακέτο στο λονδρέζικο κλαμπ, θα θεωρούσε την Έβερτον ως ευκαιρία.

«Ο σύλλογος θα συνεχίσει να λειτουργεί ως συνήθως, ενώ συνεργάζεται με την Blue Heaven Holdings για να αξιολογήσει όλες τις επιλογές για τη μελλοντική ιδιοκτησία του», δήλωσε η Έβερτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: