Navellier: H αγορά των cryptos είναι φούσκα, το Bitcoin μπορεί να πέσει στα 10.000 δολ.

Navellier: H αγορά των cryptos είναι φούσκα, το Bitcoin μπορεί να πέσει στα 10.000 δολ.
Golden Bitcoins. (Photo by CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY / NEW / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Tο Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 80% σε πολλές περιπτώσεις...

O γνωστός επενδυτής Louis Navellier πιστεύει ότι η φούσκα που υπάρχει στις αγορές αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή «διόρθωση», με το Bitcoin να κατρακυλά στα 10.000 δολ.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Navellier & Associates που εδρεύει στο Reno της Νεβάδα και διαχειρίζεται περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας διόρθωσης, που συνέβη τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε σημαντικά.

«Αυτή τη φορά η κατάσταση μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη και το bitcoin να χάσει έως και το 80% της κεφαλαιοποίησής του» με ένα απλό «σπρώξιμο» από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

«Θα έλεγα ότι μια πτώση κάτω από τα 46.000 $ (κινητός μέσος όρος 200 ημερών) θα ήταν ένα πτωτικό σήμα.

Για να ολοκληρωθεί το μοτίβο της διπλής κορυφής, το Βitcoin πρέπει να πέσει στα 28.500 δολάρια.

Μια τέτοια πτώση θα φέρει πτώση κάτω από τα 10.000 δολάρια. Πρόκειται για μείωση της αξίας του Bitcoin κατά 80%, που έχει επανειλημμένως δείξει τέτοια συμπεριφορά».

Πράγματι, το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 80% σε πολλές περιπτώσεις. Την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε μια τέτοια πτώση ήταν στα τέλη του 2017.