NBC: Η μετάδοση των Ολυμπιακών του Τόκιο ίσως αποδειχθεί η πιο κερδοφόρα στην ιστορία της εταιρείας, παρά την πανδημία

NBC: Η μετάδοση των Ολυμπιακών του Τόκιο ίσως αποδειχθεί η πιο κερδοφόρα στην ιστορία της εταιρείας, παρά την πανδημία
The Olympic rings are displayed in front of the National Stadium, the main stadium of Tokyo 2020 Olympics and Paralympics, at Japan Sports Olympic Square in Shinjyuku Ward, Tokyo on May 24, 2021. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Kazuki Wakasugi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Photo: AFP

Η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο από την NBCUniversal θα μπορούσε να αποδειχθεί η πιο κερδοφόρα στην ιστορία της εταιρείας, παρόλο που πολλά μέρη του κόσμου εξακολουθούν να είναι αντιμέτωπα με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Jeff Shell, ο οποίος ηγείται του τμήματος ψυχαγωγίας NBCUniversal της Comcast Corp. έκανε την πρόβλεψη αυτή τη Δευτέρα σε συνέδριο για επενδυτές. Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε την υψηλή ζήτηση για διαφημιστικά slots από τους διαφημιστές, μαζί με την ισχύ και τη δημοτικότητα της αμερικανικής ομάδας.

«Ανάλογα με την τηλεθέαση, θα μπορούσαν να αποδειχθούν οι πιο κερδοφόροι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία της εταιρείας», δήλωσε ο Shell στο συνέδριο της Credit Suisse. Οι 17ήμεροι αγώνες θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου.

Παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την πανδημία στην Ιαπωνία, τα στελέχη του NBC προχωρούν έχοντας ως δεδομένο ότι θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως έχει προγραμματιστεί. Η εταιρεία σχεδιάζει να μεταδώσει περισσότερες από 7.000 ώρες προγράμματος στα ραδιοτηλεοπτικά και καλωδιακά κανάλια της, καθώς και στην υπηρεσία ροής Peacock.

Τα στελέχη του NBC στοιχηματίζουν ότι η συσσωρευμένη ζήτηση μετά την αναβολή του περασμένου καλοκαιριού θα αυξήσει την τηλεθέαση και θα αντιστρέψει την πρόσφατη πτώση στα ποσοστά τηλεθέασης.

Τον Μάρτιο του 2020, προτού η πανδημία οδηγήσει στην αναβολή των αγώνων, το NBC δήλωσε ότι είχε πουλήσει διαφημίσεις αξίας άνω των 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ένα ποσό-ρεκόρ, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εταιρεία δεν έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία πωλήσεων για τους εκ νέου προγραμματισμένους αγώνες.

Η Comcast πλήρωσε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τα αμερικανικά δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2014 έως το 2020, ή περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια συμφώνησε να καταβάλει άλλα 7,75 δισεκατομμύρια δολάρια για την προβολή των αγώνων από το 2021 έως το 2032, ή περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως κατά μέσο όρο.

Αν και η τηλεθέαση μειώθηκε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων, το NBC εξακολουθεί να κερδίζει χρήματα από το event. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο απέφεραν κέρδος 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι επιδόσεις των Αμερικανών αθλητών θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο πώς θα πάει η τηλεθέαση. Όσο καλύτερα θα τα πάνε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα παρακολουθήσουν.

«Η Simon Biles είναι απλά καταπληκτική», δήλωσε ο Shell αναφερόμενος στη διάσημη Αμερικανίδα γυμνάστρια που θα έχει εξέχουσα θέση στην τηλεοπτική κάλυψη της πρώτης εβδομάδας. «Θα εμφανίζεται κάθε βράδυ, και στη συνέχεια έχουμε την ομάδα μας στην κολύμβηση που είναι πολύ δυνατή, καθώς και την ομάδα μας στον στίβο που είναι πολύ δυνατή».