ΝΔ κατά κυβέρνησης με αφορμή τις εξαγγελίες Γιούνκερ

ΝΔ κατά κυβέρνησης με αφορμή τις εξαγγελίες Γιούνκερ
ΝΔ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το διευρυμένο πακέτο Γιούνκερ και την απορρόφηση κονδυλίων από την Ελλάδα.

«Ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει ανάγκη η ευρωπαϊκή οικονομία και οι ευρωπαϊκοί λαοί», χαρακτηρίζει η ΝΔ τις αποφάσεις του προέδρου της Ευρωπϊκής Επιτροπής, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, για διπλασιασμό του προγράμματος επενδύσεων, επισημαίνοντας, πάντως, πως δεν κατανοεί τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, «μιας κυβέρνησης που μέχρι τώρα, λόγω ιδεοληψίας και ανικανότητας, έχει χάσει κάθε προσφερόμενη ευρωπαϊκή ευκαιρία».

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογραμμίζει πως «το παρελθόν της αποτυχίας της είναι πρόκριμα για την αδυναμία της να αξιοποιήσει και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται» και την καλεί να «καταλάβει ότι είναι άλλο η προπαγάνδα και άλλο η άσκηση αποτελεσματικής πολιτικής».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «εδώ και καιρό, ήταν γνωστό ότι ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προετοίμαζε και είχε πάρει την απόφαση να προχωρήσει στην ανακοίνωση της σειράς των θετικών προτάσεων, που ανακοίνωσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».