ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα «χαρακώματα» για ένα σύνθημα

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ των δύο κομμάτων, όταν το κεντρικό σύνθημα των μεν, έγινε ονομασία ιστοσελίδας των δε.

«Πόλεμος» για τη χρήση του όρου «νέα Ελλάδα» ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο όρος είναι δικός της και μέσα στην ένδεια ιδεών του ο ΣΥΡΙΖΑ τον καπηλεύεται χρησιμοποιώντας τον σαν σύνθημα.

Είναι χαρακτηριστική πρόσφατη ανακοίνωση της εκπροσώπου της ΝΔ κ. Ασημακοπούλου: «Στην απόλυτη πολιτική του γύμνια ο κ. Τσίπρας, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα. Εκείνο που όμως δεν καταλαβαίνει, είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες. Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας, ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας, που μας έφτασε στην κρίση. Γελάει ο κόσμος μαζί του…».

Ειρωνεία Σαμαρά από την Τρίπολη
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Τρίπολη όπου μίλησε το Σάββατο (10/05) εξαπέλυσε σκληρή επίθεση για το θέμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: «…κι όταν σταθεροποιήσαμε τη Χώρα κι αποφύγαμε τα χειρότερα και βάλαμε στη συζήτηση ολόκληρο το σχέδιο μας για τη Νέα Ελλάδα, είδαν κι απόειδαν, κι άρχισαν κι εκείνοι να μιλάνε για τη Νέα Ελλάδα. Το υιοθέτησαν μάλιστα και σαν σύνθημα! Τόσος ήταν ο πανικός τους να μη μείνουν πίσω. Για να το πω απλά, Νέα Ελλάδα: Δεν είναι οι συνιστώσες από μεταλλαγμένους σταλινικούς! Δεν είναι οι επαγγελματίες εργατοπατέρες! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι συντεχνίες που λυμαίνονταν το δημόσιο! Δεν είναι Νέα Ελλάδα οι φανατικοί οπαδοί της δραχμής. Δεν είναι όσοι κάνουν κατάληψη στα δημόσια κτίρια, Νέα Ελλάδα. Δεν είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν την Ευρώπη… δύναμη «ιμπεριαλιστική». Δεν είναι όσοι προσπαθούν κάθε τόσο να μειώνουν την αξία της Ελλάδας στην Ευρώπη και μας θέλουν να βγούμε και από το ΝΑΤΟ! Όλοι αυτοί είναι ό,τι πιο παλαιό, ό,τι πιο ξεπερασμένο υπάρχει…Αυτοί δεν είναι Νέα Ελλάδα. Ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων και των δεινοσαύρων!».

…και η απάντηση Τσίπρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως προχώρησε την Κυριακή (11/05) στην δημιουργία ιστότοπου ενόψει των ευρωεκλογών με τον τίτλο «Νέα Ελλάδα», ενώ την έννοια αναλύει και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr