ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την πάγια θέση μας για τις σχέσεις Πολιτείας- Εκκλησίας

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την πάγια θέση μας για τις σχέσεις Πολιτείας- Εκκλησίας
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, με το νέο λογότυπο του κόμματος, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πρωτοβουλίες τις οποίες, υπενθυμίζεται, ότι είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. «Απεδείχθη περίτρανα, ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών, δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Πρόσθεσε, ότι τις εν λόγω πρωτοβουλίες είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, «την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ «εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος».