ΝΔ: Σύγκλιση της κυβέρνησης για το προσφυγικό – Αποδεκτή η πρόταση για κλειστά κέντρα μεταναστών

ΝΔ: Σύγκλιση της κυβέρνησης για το προσφυγικό – Αποδεκτή η πρόταση για κλειστά κέντρα μεταναστών
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Α) και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) , συνομιλούν πριν την συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. Συγκλήθηκε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με θέμα το προσφυγικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτά αρκετά από τα αιτήματά της.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπήρξε κλίμα σύγκλισης καθώς, όπως σημειώνουν, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε αρκετές από τις πάγιες θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε μεταξύ άλλων την ανάγκη λειτουργίας κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων για τους παράνομους μετανάστες, τον αυστηρό και αποτελεσματικό διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών καθώς και την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Αυτή την ώρα είναι υπό επεξεργασία κοινό ανακοινωθέν με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο συμβούλιο ενώ νωρίτερα απορρίφθηκε ένα πρώτο σχέδιο κειμένου.