ΝΔ: θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στα φωτοβολταϊκά

ΝΔ: θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στα φωτοβολταϊκά

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τα φωτοβολταϊκά.

Να επανεξετάσει το θέμα για τα οικιακά φωτοβολταϊκά δεσμεύεται η Νέα Δημοκρατία μετά από ερώτηση στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον «ενικό».

Η ανακοίνωση της Νεάς Δημοκρατίας αναφέρει:

«Μετά από σχετική ερώτηση του Μέλους του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ) κ. Κώστα Φραγκούλη, στην εκπομπή «Στον Ενικό» και στον τηλεοπτικό Σταθμό STAR, σας επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τη ψήφιση του Ν.4254/2014, η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας, επεσήμανε: «όπως έχουμε δεσμευτεί, μετά το νοικοκύρεμα στις ΑΠΕ και το μηδενισμό του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, μέσα στο 2015 θα μελετήσουμε και θα προχωρήσουμε, σε όσες βελτιώσεις χρειάζονται, από πιθανές στρεβλώσεις που υπάρχουν στο σύστημα αποζημιώσεων των παραγωγών ενέργειας από ΑΠΕ. Με συγκεκριμένα στοιχεία και με στόχο πάντα τη βιωσιμότητα του συστήματος, θα δοθεί προτεραιότητα στα οικιακά φωτοβολταϊκά, που σύμφωνα με προβλέψεις, η δυνατότητα διόρθωσης μπορεί να φτάσει έως 50% μέσα στο 2016».

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μελετώντας τα αποτελέσματα του ψηφισθέντος νόμου και καταγράφοντας αδυναμίες και αδικίες που παρουσιάστηκαν κατά την εφαρμογή του, δεσμεύονται για επανεξέταση του θέματος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως Πρωθυπουργός, θα αναθέσει στον αρμόδιο Υπουργό να ακούσει τους ενδιαφερόμενους φορείς και να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις, με άξονες την επανεξέταση του ποσοστού περικοπών και την παράταση των συμβολαίων».