ΝΔ: Ζήτημα debate βάζει πάλι στο τραπέζι ο Μητσοτάκης

ΝΔ: Ζήτημα debate βάζει πάλι στο τραπέζι ο Μητσοτάκης

Μετά την εκεχειρία, το θέμα της τηλεμαχίας αναζωπυρώνει την εσωκομματική συζήτηση.

 

Υπέρ μιας τουλάχιστον δημόσιας συζήτησης μεταξύ των συνυποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την πρόταση για debate έχει υποστηρίξει ενθέρμως και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Απόστολος Τζιτζικωστας θέτει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος όμως εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτικός σε μια τηλεμαχία καθώς σύμφωνα με τους συνεργάτες του οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ είναι στελέχη του ίδιου κόμματος που πρέπει την επομένη ημέρα να συνεργαστούν και όχι εκπρόσωποι αντίπαλων κομμάτων, ώστε να μπουν σε μια τέτοια αντιπαράθεση που μόνο ένταση μπορεί να φέρει.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Είναι υποχρέωση των υποψηφίων Προέδρων να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον μια δημόσια τηλεοπτική συζήτηση. Και είναι δικαίωμα των πολιτών να έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις θέσεις και να συγκρίνουν τις δεξιότητες των υποψηφίων. Δεν νοείται ανοιχτή διαδικασία δίχως μια τέτοια συζήτηση. Έτσι λειτουργούν τα δημοκρατικά κόμματα σε όλο τον κόσμο.

Η Νέα Δημοκρατία θα βγει κερδισμένη από το δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο των υποψηφίων και από την ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου. Η εξωστρέφεια μας φέρνει πιο κοντά στην κοινωνία και μας δυναμώνει.

Καλώ τους συνυποψηφίους μου να συμφωνήσουμε αμέσως σε μια τουλάχιστον δημόσια τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ μας».

Πηγή: news247.gr