«Ναι» από Μαξίμου και παιδιάτρους στον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 και από ιδιώτες παιδίατρους

«Ναι» από Μαξίμου και παιδιάτρους στον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 και από ιδιώτες παιδίατρους
Νοσηλεύτρια ετοιμάζει εμβόλιο κατά του ιού N1H1, Αθήνα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009. Ξεκίνησε στα εμβολιακά κέντρα σε όλη τη χώρα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κατά της νέας γρίπης H1N1. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένταξη και των ιδιωτών παιδιάτρων στην εμβολιαστική διαδικασία παιδιών άνω των 12 ετών αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και παιδιάτρους, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους μία ανάσα πριν το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα λέγοντας ότι: «Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία».

Σημείωσε ακόμη ότι έξω από τα πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα, αναφέροντας ότι «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει δείξει ότι τα αντανακλαστικά και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε χρειαστεί μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία».