«Ναι» της Βουλής σε Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

«Ναι» της Βουλής σε Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει προθεσμία δύο μήνες προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα της.

Την απόλυτη πλειοψηφία εξασφάλισε η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η επιτροπή συγκροτείται για τέσσερα αδικήματα: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και τέλος, ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.

Μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων, το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας διαμορφώθηκε ως εξής:

Για όλα τα αδικήματα, «ναι» ψήφισαν 173 βουλευτές (και όχι 172, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα), ενώ «όχι» ψήφισαν 83 βουλευτές (αντί 84, όπως είχε ανακοινωθεί), σε σύνολο 261 ψηφισάντων βουλευτών. Στην κάλπη βρέθηκαν 4 άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Στην μυστική ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Από τη ΝΔ απουσίαζε ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στο εξωτερικό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεοδώρα Τζάκρη, που βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς και οι Νίκος Φίλης και Νεκτάριος Σαντορινιός για λόγους υγείας.

Η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει προθεσμία δύο μήνες προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα της.

Κρατά ψηλά τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν τη δειλία του πρωθυπουργού», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φρόντισαν γι΄ αυτό», προσθέτουν, «και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας».

«Καλά ξεμπερδέματα…», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.