Νέα αποκάλυψη Βαρουφάκη: Ο Φλαμπουράρης και όχι ο Λαφαζάνης πίσω από την ιδέα του Νομισματοκοπείου

Νέα αποκάλυψη Βαρουφάκη: Ο Φλαμπουράρης και όχι ο Λαφαζάνης πίσω από την ιδέα του Νομισματοκοπείου
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην ΕΣΗΕΑ, Αθήνα, Τετάρτη 29 Μαϊου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έδωσε νέα στοιχεία για το περίφημο σενάριο του 2015.

Τον Αλέκο Φλαμπουράρη, και όχι τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, έδωσε ως «εμπνευστή» της ιδέας του Νομισματοκοπείου, την κρίσιμη περίοδο του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η ιδέα του Φλαμπουράρη για τον Τσίπρα ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη» ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ποντίκι» και συνέχισε:

«Ο Παναγιώτης μετά είναι αυτό που είχε πει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ. Ο Φον Νόιμαν ήταν πολύ σκληροπυρηνικός σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα. Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα. Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε “ναι, εγώ το έκανα”. Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία».