Νέα «digital» σελίδα για τη Τράπεζα Πειραιώς με τη συνδρομή της ATCOM

Νέα «digital» σελίδα για τη Τράπεζα Πειραιώς με τη συνδρομή της ATCOM
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μοναδική ηλεκτρονική τραπεζική πλήρως προσβάσιμη από mobile συσκευές.

H ATCOM ανασχεδίασε πλήρως την winbank, την πλατφόρμας ηλεκτρονικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις της Τράπεζας για παροχή μιας αναβαθμισμένης εμπειρίας στους χρήστες της. Η νέα winbank είναι αποτέλεσμα της από κοινού μεθοδικής μελέτης,  και του άρτιου σχεδιασμού και frontend υλοποίησης από την ATCOM, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του UXlab, του Business Unit της που εστιάζει αμιγώς σε θέματα Usability και User Experience.

Η front-end ανάπτυξη της πλατφόρμας βασίστηκε στην τεχνολογία αυτόματης δυναμικής προσαρμογής (responsiveness), η οποία της επιτρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε συσκευή και ανάλυση οθόνης. Η νέα winbank είναι η μοναδική πραγματικά responsive πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής και ως εκ τούτου, η μόνη στην Ελλάδα που είναι πλήρως προσβάσιμη από κινητές συσκευές.

Ανανεωμένη και πιο φιλική προς τον χρήστη, η ανασχεδιασμένη winbank διαθέτει καθαρό και ευανάγνωστο User Interface, ενσωματώνει νέο δυναμικό main navigation menu και εισάγει ένα εύχρηστο mega menu, το οποίο παρέχει one-click access σε χρήσιμες ενότητες του συστήματος. Με καινούρια customised χαρακτηριστικά που προσφέρουν μια νέα εμπειρία εύχρηστης πλοήγησης και εκτέλεσης συναλλαγών, επιτρέπεται η περαιτέρω εξατομίκευση της υπηρεσίας e-banking και δίνεται έμφαση στα σημαντικότερα προϊόντα που διαθέτει ο χρήστης στο χαρτοφυλάκιό του.

Η ATCOM, έχοντας ως πρωτεύοντα στόχο να καλύψει την ανάγκη της Τράπεζας Πειραιώς για βελτιστοποίηση του design αλλά και αναδιοργάνωση του περιεχομένου της υπηρεσίας e-banking, όρισε και οργάνωσε λεπτομερώς τη στρατηγική ανασχεδιασμού, χρησιμοποιώντας πληθώρα εργαλείων, όπως τη σκιαγράφηση των αναγκών μέσω stakeholder workshops και την κατανόηση της συμπεριφοράς των χρηστών, αναλύοντας σε βάθος το feedback που έδωσαν οι πελάτες της Τράπεζας, καθώς και τα στατιστικά χρήσης του συστήματος. Η αρχιτεκτονική της πληροφορίας στο σύνολό της οργανώθηκε εκ νέου σε πλήρη εναρμόνιση με τους επιχειρησιακούς στόχους του οργανισμού, ενώ σημαντικά για την ολοκλήρωση του έργου υπήρξαν τα tree testing surveys που εφαρμόστηκαν σε πραγματικούς χρήστες.

Με το findability της πληροφορίας στη νέα δομή να είναι επαληθευμένα υψηλότερο, το τελικό αποτέλεσμα διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα της winbank και ανταποκρίνεται τόσο στο μέγεθος, την ποιότητα και την αξιοπιστία της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και στις ανάγκες των χρηστών.

Η Έλενα Ορφανίδου, Διευθυντής του Digital Banking της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε: «Το έργο της σχεδιαστικής και λειτουργικής αναδιαμόρφωσης της winbank αναβάθμισε σημαντικά την εμπειρία των πελατών της. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας σε οποιαδήποτε συσκευή, οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς έχουν πρόσβαση στην πλέον σύγχρονη υπηρεσία ηλεκτρονικής Τραπεζικής».

Ο Κωνσταντίνος Θεοτοκάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ATCOM ανέφερε σχετικά: «Η winbank της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί ένα έργο για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Το redesign μίας τόσο απαιτητικής υπηρεσίας απαιτεί προσεκτική μελέτη, αναλυτικό σχεδιασμό και μία αλάνθαστη ανάπτυξη. Το άρτιο αποτέλεσμα έρχεται να επαληθεύσει την ποιότητα της δουλειάς μας και τις δυνατότητες της ομάδας της ATCOM.»