Νέα Δημοκρατία: Το κόμμα ούτε διαλύθηκε, ούτε το τελείωσαν

Νέα Δημοκρατία: Το κόμμα ούτε διαλύθηκε, ούτε το τελείωσαν
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλάει σε συγκέντρωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015. Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών και παλαιότερα στελέχη από τον χώρο των δήμων και των περιφερειών της χώρας. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και η προετοιμασία για την επόμενη μέρα στο εσωτερικό του κόμματος.

«Προχωρήσαμε σε μια εκλογική διαδικασία που κατάφερε να ενώσει τους πάντες εσωκομματικά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προχώρησε χωρίς ρήξεις. Δεν άλλαξε τίποτα γιατί η εντολή του δεν ηταν εντολή εκλογών, αλλά εσωκομματικής διαδικασίας για εκλογή αρχηγού. Οι εκλογές προέκυψαν αιφνιδιαστικά και εκείνος προχώρησε με σεβασμό στη λαϊκή βούληση» ανέφεραν πηγές της Συγγρού σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης πέτυχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση που είχε ποτέ η ΝΔ.

«Το κόμμα ούτε διαλύθηκε, ούτε το τελείωσαν. Ο πρόεδρος της ΝΔ αυτή τη στιγμή ειναι η συνείδηση της παράταξης και ο καταξιωμένος πρόεδρος στην κοινή γνώμη. Είτε μείνει είτε φύγει, ειναι εγγύηση, είναι ένα κεφάλαιο για την παράταξη. Αυτό που τον απασχολεί είναι τι θα γίνει με τη χώρα» , σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Να δουμε την κυβέρνηση, να ακούσουμε τις προγραμματικές δηλωσεις και η στάση που θα τηρήσουμε θα είναι υποστηρικτική σε καθετί αναπτυξιακό. Κάθε νομοσχέδιο θα το κρίνουμε ξεχωριστά και θα προσπαθούμε να βελτιώνουμε ότι είναι λάθος. Θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα κατά νομό και δήμο».

Σχετικά με τα εσωκομματικά στη ΝΔ τονίζουν ότι είναι άλλη η διαδικασία εκλογής ηγεσίας και άλλο το συνέδριο. «Η διαδικασία θα ανοίξει χωρίς να ζητηθεί και όλα θα γίνουν στην ωρα τους» σημειώνουν, ενώ σε ερώτηση αν ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος απαντούν: «Θα δούμε».