Νέα δημοσκόπηση: Σε απόσταση «αναπνοής» ο Σουλτς από τη Μέρκελ

Νέα δημοσκόπηση: Σε απόσταση «αναπνοής» ο Σουλτς από τη Μέρκελ

Το SPD κερδίζει και άλλο έδαφος και πλησιάζει τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στη Γερμανία μείωσαν κι άλλο τη διαφορά τους από τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λιγότερους από έξι μήνες πριν τις εκλογές στη χώρα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και τον τηλεοπτικό σταθμό RTL έδειξε ότι η υποστήριξη στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και του αδελφού κόμματός της στη Βαυαρία, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), παρέμεινε σταθερή στο 34%, ενώ το SPD κέρδισε μία μονάδα και έφτασε το 32%. 

Το περιθώριο στατιστικού λάθους για το Forsa είναι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι τα δύο κόμματα δίνουν μάχη στήθος με στήθος. 

Τόσο η Μέρκελ όσο και ο νέος ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς ελπίζουν να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με μικρότερα κόμματα, τερματίζοντας τον «μεγάλο συνασπισμό» μεταξύ των κομμάτων τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημείωσε πτώση δύο μονάδων στο 7%, το χαμηλότερο ποσοστό του από τον Νοέμβριο του 2015. Αντίθετα, το αριστερό Die Linke κέρδισε μία μονάδα, φτάνοντας το 8%, γεγονός που το αναγάγει σε τρίτη δύναμη. Οι Πράσινοι παρέμειναν σταθεροί στο 7% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) στο 6%.