Nέα δημοσκόπηση: Στο 38,5% η ΝΔ, πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Nέα δημοσκόπηση: Στο 38,5% η ΝΔ, πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ
Ανατροπή στην πρόθεση ψήφου: Στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ - στην τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια το ΠΑΣΟΚ περνά τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24. Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 14,7% και το ΚΚΕ να καταγράφεται στο 10,6%. Η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5% στην εκτίμηση ψήφου, διατηρώντας την κυριαρχία της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που δίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις προοπτικές του κόμματός τους: Ενας στους δύο δηλώνει ότι οι δυνάμεις του κόμματος θα συνεχίσουν να μειώνονται και μόνον οι 4 στους 10 λένε ότι μπορεί να ανακάμψει. Παράλληλα, πάνω από ένας στους δύο αναφέρουν ότι «θα μπορούσαν» να ψηφίσουν ένα κόμμα με αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 50% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, ενώ το 39% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, το 40,2% απάντησε καθόλου, το 29,8% λίγο, το 23,2% αρκετά και το 5,1% πολύ.

Αναφορικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνολικά το 42,7% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, ενώ συνολικά το 46,1% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Η ακρίβεια είναι το πρόβλημα που απασχολεί το 61,1% των ερωτηθέντων, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η οικονομία/ ανάπτυξη (38,4%) και η ανεργία (16,7%).