Νέα έκτακτα μέτρα στη Γαλλία- Σφραγίζει τα σύνορά της με χώρες εκτός ΕΕ

Νέα έκτακτα μέτρα στη Γαλλία- Σφραγίζει τα σύνορά της με χώρες εκτός ΕΕ
epa08968629 People walk next to an open bookseller kiosk as others are closed, along the Seine river, near Notre-Dame Cathedral in Paris, France, 27 January 2021. Most of bookseller kiosks were closed recently after the number of tourists drastically decreased amid the coronavirus pandemic. EPA/MOHAMMED BADRA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν αποκλείεται τρίτο lockdown.

Αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της πανδημίας ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, κλείνοντας τα σύνορα σε όλες τις χώρες εκτός ΕΕ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η χώρα κλείνει τα σύνορα με όλες τις χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια να περιοριστούν ενδεχόμενα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, από τρίτες χώρες θα επιτρέπονται αφίξεις που κρίνονται ως απολύτως απαραίτητες.

Δεν αποκλείεται τρίτο lockdown

Ο Καστέξ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο εθνικό lockdown, ωστόσο τόνισε ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε».

Αν και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες, η κατάσταση «παραμένει ανησυχητική».

Μάλιστα, ο ίδιος προανήγγειλε την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.