Νέα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στέλνει η Ρωσία- Άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας

Νέα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στέλνει η Ρωσία- Άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας
Χωματουργικό μηχάνημα επιχειρεί σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Ιστιαία κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην Εύβοια, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021. Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη. Λίγο πριν είχαμε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άμεσα ανταποκρίθηκε η Ρωσία στο ελληνικό αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Ρωσία στο ελληνικό αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης, το οποίο διατύπωσαν ο σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους.

«Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Ν. Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.