Νέα εποχή για το Κτήμα Semeli από το 2019 – Σε εξέλιξη επενδύσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ

Νέα εποχή για το Κτήμα Semeli από το 2019 – Σε εξέλιξη επενδύσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία επενδύει στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, στην παραγωγή ξεχωριστών κρασιών, στην επέκταση των αμπελώνων και στον ποιοτικό οινοτουρισμό.

Σε νέα εποχή εισέρχεται από το 2019 το Κτήμα Semeli, που αναδιαρθρώνει τη δομή και τη λειτουργία του σε νέες δραστηριότητες, συνεχίζοντας να επενδύει στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη -στο πλαίσιο έκθεσης για την παρουσίαση των κρασιών- αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις ύψους 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες, μέσα στην επόμενη διετία, θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις εγκαταστάσεις και τα προϊόντα.

«Το Κτήμα Semeli περνά πλέον σε μια νέα εποχή, με έμφαση και προτεραιότητα στην παραγωγή ξεχωριστών οίνων ποιότητας, κάτω από μια ισχυρή ταυτότητα», τόνισε ο οινολόγος Λεωνίδας Νασιάκος, γενικός διευθυντής του οινοποιείου Semeli, στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους. Όπως εξήγησε ο κ. Νασιάκος, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης επένδυσης εκσυγχρονίζεται ο εξοπλισμός στο οινοποιείο (στο Κούτσι Κορινθίας), επεκτείνονται οι ιδιόκτητοι αμπελώνες με νέες φυτεύσεις βιολογικής καλλιέργειας, δοκιμάζεται η παραγωγή καινούργιων ποικιλιών και η ανάδειξη γηγενών, ενώ η εταιρία επενδύει και στον τομέα του ποιοτικού οινοτουρισμού, δημιουργώντας 12 πολυτελείς σουίτες για τους επισκέπτες.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κωνσταντίνος Δαριβάκης, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της ο οινοτουρισμός θα αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων και αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού ανάμεσα στον φίλο – επισκέπτη και στα κρασιά του κτήματος. Στο μεταξύ, σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας τη διανομή των κρασιών στην ελληνική αγορά από τον εμπορικό τους εταίρο, την AMVYX, που – όπως υπογράμμισαν – διασφαλίζει ισχυρή διείσδυση και μεγάλη διασπορά των κρασιών του Κτήματος Semeli σε εμπορικά σημεία άμεσης κατανάλωσης και σε δίκτυα χονδρεμπόρων.

Εξαγωγές κρασιών σε 19 χώρες

Σε 19 συνολικά χώρες εξάγει τα κρασιά του το Κτήμα Semeli, μεταξύ των οποίων στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία κ.α. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 4 εκατ. ευρώ, έναντι 3,8 εκ. την προηγούμενη χρονιά, ενώ οι ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για οινοποίηση προέρχονται από 1.200 καλλιεργήσιμα στρέμματα, από τα οποία τα 300 είναι ιδιόκτητα. Στους επενδυτικούς σχεδιασμούς είναι να αγοραστούν άλλα 200 στρέμματα αδειοδοτημένα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αντίστοιχα,τα κέρδη ήταν αυξημένα κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Εγκαταστάσεις – οινοποιείο

Τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 5.000 άτομα και με την ολοκλήρωση των επενδύσεων εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα τριπλασιαστεί. Από το 2003 το κτήμα Semeli διαθέτει ένα σύγχρονο οινοποιείο 4.000 τ.μ στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα στο Κούτσι Κορινθίας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρίας, το οινοποιείο αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για το τις προηγμένες εγκαταστάσεις, την πρωτοποριακή σχεδίαση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, όσο και για την εξαιρετική φιλοξενία του. Χτισμένο με σεβασμό στο περιβάλλον, σε υψόμετρο 600 μέτρων σε μια πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια που έχει από παλιά τη φήμη παραγωγής σταφυλιών υψηλής ποιότητας, το οινοποιείο του κτήματος Semeli εκφράζει τη συνολική προσέγγιση της εταιρείας στη σύγχρονη οινοποίηση.

Τα κρασιά του κτήματος προέρχονται από τις γηγενείς ποικιλίες Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη Μαλαγουζιά, ενώ συνδιάζονται με τις ξένες: το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Syrah, το Chardonnay, το Sauvignon Blanc και το Gewürztraminer. Το Semeli Ορεινός Ήλιος Rose 2017 (Αγιωργίτικο) έλαβε Grand Gold Metal στο διαγωνισμό International Rose Championship 2018, ενώ τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση του διαγωνισμού ανάμεσα σε όλα τα διαγωνιζόμενα ροζέ ως το καλύτερο ροζέ του 2018.