Νέα εποχή για την Παπαστράτος με ακόμη μια μεγάλη επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ

Νέα εποχή για την Παπαστράτος με ακόμη μια μεγάλη επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ
Δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας και εξαγωγική δυναμική ύψους 300 εκατ. ευρώ δημιουργεί η νέα επένδυση της Παπαστράτος.

Μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, η οποία οδηγεί στη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας και ενισχύει το εξαγωγικό της έργο φτάνοντας σε συνολική αξία εξαγωγών 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Τετάρτη σε ειδική εκδήλωση η διοίκηση της Παπαστράτος. Με τη νέα ανακοίνωση, το σύνολο των επενδύσεων της Philip Morris International (PMI) στην Ελλάδα φτάνει πλέον τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ακόμα μία ψήφο εμπιστοσύνης στην Παπαστράτος, η οποία θα ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο με 4 νέες γραμμές παραγωγής. Η επόμενη μέρα της εταιρείας σηματοδοτείται και από μία μεγάλη αλλαγή στη Διοίκησή της, με τον Γιώργο Μαργώνη να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και να διαδέχεται τον Χρήστο Χαρπαντίδη, πλέον Αντιπρόεδρο της PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποίησε η Παπαστράτος στο Metropolitan Expo, έδωσε το «παρών» ο Massimo Andolina, Πρόεδρος Ευρώπης της PMI, ο οποίος ανακοινώνοντας τη νέα επένδυση δήλωσε:

«Η Παπαστράτος διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη Philip Morris International και, επίσης, αποτελεί σημαντικό πυλώνα στις εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας. Και η Ελλάδα αποτελεί σήμερα στην Ευρώπη ένα μοναδικό παράδειγμα προόδου προς ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, χάρη σε ένα ρεαλιστικό και βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο αναγνωρίζει τη συμβολή που μπορεί να έχουν τα εναλλακτικά προϊόντα, όπως το IQOS, στη διαχείριση του καπνίσματος.  Αξίζει να σημειωθεί, πως πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το προϊόν έχει λάβει μερίδιο 18,1% στην αγορά των καπνικών προϊόντων, δείχνοντας μια σαφή στροφή των Ελλήνων καπνιστών σε εναλλακτικά προϊόντα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότεροι υπερήφανοι για αυτή την εξέλιξη.  Για να ενώσουμε ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις μας με την Παπαστράτος, για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο, ανακοινώνουμε νέα επένδυση  ύψους 200 εκατ. ευρώ.»

Massimo Andolina, Πρόεδρος Ευρώπης της PMI
Massimo Andolina, Πρόεδρος Ευρώπης της PMI

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη,  συνδέοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο της Παπαστράτος σημείωσε: «Η Νέα Εποχή της Παπαστράτος ισχυροποιεί την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, με περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής της εξωστρέφειας και 300 νέες θέσεις εργασίας. Με πράξεις που έχουν ως αφετηρία να κάνουμε το σωστό, το προς το καλύτερο όλων – και που από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε συνολική επένδυση 700 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεχίζουμε σήμερα, με θετικό αποτύπωμα για τη χώρα μας, την κοινωνία, την οικονομία, και, πάνω από όλα, για τον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, τους ανθρώπους της Παπαστράτος.»

Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος  τόνισε: «Η νέα επένδυση που ανακοινώσαμε σήμερα αποδεικνύει ότι η Παπαστράτος είναι έτοιμη, με πράξεις προς το καλύτερο, που μας επιτρέπουν να κοιτάμε, με θάρρος και αισιοδοξία, το αύριο στα μάτια και να λέμε: «Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι». Έχοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας, την κοινωνία και τη χώρα, επενδύουμε σήμερα, επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στην τεχνολογία που γεννά την καινοτομία. Ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την παραγωγική μας δομή και ενισχύουμε τόσο την εξαγωγική μας δυναμική, όσο και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας μέσα από την συνεχή εκπαίδευσή τους. Δηλώνουμε έτοιμοι για το αύριο και στο ταξίδι μας προς αυτό, προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω.»

Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος
Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος