Νέα «καρφιά» Σόιμπλε για την κυβέρνηση με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Νέα «καρφιά» Σόιμπλε για την κυβέρνηση με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφκανγκ Σόιμπλε πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ικανοποιημένος για τη συμμετοχή ιδιωτών μεν, αλλά απογοητευμένος με τις κυβερνητικές πολιτικές δηλώνει ο εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι βρέθηκαν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ. Απέδωσε ωστόσο την ανάγκη για την ανακεφαλαιοποίηση σε λανθασμένη πολιτική.

«Στην αρχή του έτους οι ελληνικές τράπεζες είχαν επαρκή ρευστότητα. Μετά υπήρξε αλλαγή κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Γιέγκερ και αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες κατέληξαν σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, στο οποίο διατυπώθηκαν οι όροι που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα προκειμένου να λαμβάνει τα χρήματα της βοήθειας.

«Θα ήταν καλύτερο όλοι μαζί να είμαστε ευγνώμονες που μετά τις ταραχώδεις εμπειρίες λόγω της αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα στις αρχές του έτους, έχουν μπει πάλι όλα σε μια σειρά, που έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα επί του οποίου μπορούμε να εργαστούμε. Αυτό θα κάνουμε. Θα κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά ώστε η ελληνική πλευρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και πρόσθεσε ότι, αν αυτό συμβεί, τότε θα μπορέσει η Ελλάδα με προσπάθεια να βγει πάλι από αυτή την πράγματι επώδυνη κατάσταση. «Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιος έφερε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.