Νέα καταδίκη για τους Dolce & Gabbana

Νέα καταδίκη για τους Dolce & Gabbana

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκαν οι δημοφιλείς σχεδιαστές μόδας που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή 200 εκατ. ευρώ.

Νέα καταδικαστική απόφαση σε βάρος των σχεδιαστών μόδας του οίκου Dolce & GabbanaΝτομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα για «ελλιπή φορολογική δήλωση», εξέδωσε σήμερα το εφετείο του Μιλάνου.

Οι δυο πάλαι ποτέ επιτυχημένοι μόδιστροι καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση δεκαοκτώ μηνών έκαστος για φοροδιαφυγή, την οποία επιτελούσαν μέσω μιας εταιρίας που είχε δημιουργηθεί στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, δεν είχαν δηλώσει έσοδα ύψους διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Οι δυο διεθνούς φήμης σχεδιαστές είχαν καταδικασθεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση ενός χρόνου και οκτώ μηνών για «ελλιπή φορολογική δήλωση».

Η σημερινή απόφαση προκάλεσε σχετική έκπληξη, διότι τις περασμένες εβδομάδες ο εισαγγελέας Γκαετάνο Σανταμαρία Αμάτο είχε ταχθεί υπέρ μιας αθωωτικής απόφασης, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την Ιταλική Υπηρεσία Είσπραξης Φόρων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα, Μάσιμο Ντινόια, δήλωσε ότι «έχει μείνει άναυδος» και πως «θεωρεί ότι πρόκειται για δικαστική απόφαση η οποία στερείται λογικής εξήγησης».

«Θα προσφύγουμε και θα ζητήσουμε μια τρίτη δίκη, βέβαιοι ότι τελικώς θα αθωωθούμε», πρόσθεσε ο Ντινόια.

Διαβάστε ακόμη: D&G όπως… Deal & Gain;