Νέα κριτική του Ντόναλντ Τραμπ στη Fed για την αύξηση των επιτοκίων

Νέα κριτική του Ντόναλντ Τραμπ στη Fed για την αύξηση των επιτοκίων
epa07373038 US President Donald J. Trump speaks about a 328 billion USD (290.7 billion euro) spending bill to prevent another government shutdown at the Rose Garden of the White House in Washington, DC, USA, 15 February 2019. President Trump also declared a national emergency to attempt to build his long-promised border wall. Democratic lawmakers have already announced they will challenge that declaration. EPA/CHRIS KLEPONIS / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από την Ιαπωνία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αμερικανός πρόεδρος έριξε πάλι την ευθύνη στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι στην περίπτωση που η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) δεν είχε προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων το 2018, η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα ήταν μεγαλύτερη του 3%.

Ο Τραμπ και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ βρίσκονται στην Ιαπωνία για μία τετραήμερη επίσημη επίσκεψη.

Ο ίδιος εξέφρασε από το Τόκιο, την ελπίδα ότι θα ρυθμιστούν οι εμπορικές ανισότητες και θα διασφαλιστεί μία δίκαιη ανταποδοτικότητα στις διμερείς εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ιαπωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους Ιάπωνες επιχειρηματίες εξέφρασε επίσης, την ελπίδα ότι οι ίδιοι θα αυξήσουν σημαντικά, τις επενδύσεις τους στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα του προέδρου Τραμπ περιλαμβάνει συνάντηση με τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, αλλά και συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.