Νέα λειτουργία φέρνει το Netflix- Έρχεται η δυνατότητα «τυχαίας αναπαραγωγής»

Νέα λειτουργία φέρνει το Netflix- Έρχεται η δυνατότητα «τυχαίας αναπαραγωγής»
epa05090583 (FILE) A file picture dated 15 September 214 of the French Netflix webpage displayed on a computer screen in Paris, France. Video streamer Netflix on 06 January 2016 went live around the world, adding 130 new countries to its service and launching what Netflix chief executive Reed Hastings called a 'global internet TV network.' The announcement more than triples the number of countries where Netflix is available, from 60 to 190, including the potentially huge markets of India, Russia and South Korea. EPA/ETIENNE LAURENT *** Local Caption *** 51570896 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η νέα λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη σε κάποιους λογαριασμούς.

Μια νέα λειτουργία ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η δημοφιλής πλατφόρμα συνεχούς ροής περιεχομένου, Netflix, η οποία μάλιστα βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών. Ο λόγος για την λειτουργία «τυχαίας αναπαραγωγής»- αγγλιστί «Shuffle» – η οποία εμφανίζεται ήδη σε κάποιους λογαριασμούς και εφαρμογές smart TV.

Με την τυχαία αναπαραγωγή ο χρήστης δεν χρειάζεται να αναζητά στη μεγάλη βάση δεδομένων της πλατφόρμας για να επιλέξει τη σειρά ή την ταινία που θα δει. Το Netflix θα επιλέγει και θα σερβίρει στους χρήστες τυχαία περιεχόμενο, βασισμένο στις προτιμήσεις τους, όπως έχουν διαμορφωθεί από ό,τι έχουν δει μέχρι στιγμής.

Στόχος της ιδέας η οποία υπάρχει σε διάφορες πλατφόρμες αναπαραγωγής βίντεο και μουσικής, όπως Youtube και Spotify, είναι να απαλλάξει τους χρήστες από την εξαντλητική αναζήτηση, η οποία καταναλώνει αρκετές φορές μεγάλο μέρος του χρόνου θέασης.

Το σίγουρο βέβαια είναι ότι η επιτυχία της εν λόγω λειτουργίας θα εξαρτηθεί από την σωστή υλοποίησή της, γιατί σε κάποιες από τις προαναφερθείσες πλατφόρμες η τυχαία αναπαραγωγή είναι πράγματι τυχαία χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη και προβάλλοντας βίντεο εντελώς άσχετα μεταξύ τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Netflix έχει και στο παρελθόν εγκαινιάσει λειτουργίες που το βοηθούν να μοιάζει με παραδοσιακή τηλεόραση – δηλαδή να ανοίγει κανείς την πλατφόρμα και κάτι να αρχίζει να παίζει. Κάποιες εξ αυτών όμως δεν αποδείχτηκαν και τόσο επιτυχημένες, αν αναλογιστεί κανείς ότι η λειτουργία auto-playing χαρακτηρίστηκε από πολλούς ενοχλητική με αποτέλεσμα το Netflix να δημιουργήσει κουμπί απενεργοποίησής της.

Να σημειωθεί ότι επίσημες ανακοινώσεις για το λανσάρισμα της νέας λειτουργίας από πλευράς της εταιρείες δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής. Αρκετοί όμως χρήστες έχουν ανεβάσει εικόνες που δείχνουν ότι έχουν διαθέσιμη την λειτουργία «shuffle play» στην οθόνη τους.