Νέα μεγάλη επένδυση 10 εκατ. ευρώ από την ΕΖΑ

Νέα μεγάλη επένδυση 10 εκατ. ευρώ από την ΕΖΑ

Η νέα γραμμή παραγωγής της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης παρουσιάστηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αταλάντη. Πρόκειται για μία επένδυση που αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και συμπληρώνει ένα επενδυτικό πλάνο 30 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία την τελευταία επταετία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Αθανάσιος Συριανός υπογράμμισε την σημασία της μεγάλης αυτής επένδυσης για την εταιρεία, την τοπική κοινωνία της Αταλάντης αλλά και για την εγχώρια αγορά της μπίρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εν λόγω επένδυση αντανακλά την φιλοσοφία πρωτοπορίας και δημιουργίας που διακρίνει την ΕΖΑ διαχρονικά.

Σημειώνεται ότι η νέα γραμμή παραγωγής αποτελείται από δύο υπερσύγχρονες γραμμές – εμφιάλωσης και εγκυτίωσης, καλύπτοντας σχεδόν 5.000 τ.μ. στο εργοστάσιο της Αταλάντης, διασφαλίζοντας απόλυτα την ευελιξία, την ασφάλεια και την ποιοτική ανωτερότητα των προϊόντων της ΕΖΑ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας γραμμή παραγωγής ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Τζώρτζης Κανακάρης ανέφερε: «H EZA, σε πείσμα των καιρών και στη σκιά της πανδημίας, συνέχισε να επενδύει στην εξέλιξή της. Φτάνοντας σήμερα το παραγωγικό δυναμικό στα 80 εκατομμύρια λίτρα, η επένδυση που ολοκληρώθηκε εν μέσω Covid, αποδεικνύει απτά τη φιλοσοφία καινοτομίας της εταιρείας αλλά και την επιμονή της για ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Αθανάσιος Συριανός υπογράμμισε: «Η νέα γραμμή παραγωγής δεν είναι μόνο μια αναβάθμιση υποδομών για εμάς στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Αντανακλά την παράδοση εξέλιξης που η ΕΖΑ έχει στην καρδιά της λειτουργίας της. Πέρα από την πρακτική, πέρα από τη διαχείριση πόρων και την ενίσχυση της εφοδιαστικής της αλυσίδας είναι μία ακόμα ενσάρκωση του οράματος και των αξιών της ΕΖΑ, που χαρακτηρίζονται από το πάθος για την καλή μπίρα».

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος Ποιότητας, Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας ξενάγησε τους παρευρισκόμενους σε όλες τις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της καλής μπίρας, που ξεχωρίζουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της ΕΖΑ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα διασκεδαστικό διαδραστικό happening με τον γνωστό bartender και bar consultant, Γιάννη Κοροβέση, στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες έφτιαξαν ένα ξεχωριστό signature cocktail, με ιδιαίτερα συστατικά και βάση την εζα Pilsener, αφιερωμένο στη νέα γραμμή παραγωγής.