Νέα μεγάλη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε δύο μέτωπα καίει η νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου, μεγάλο μέρος του οποίου είχε καταστραφεί από πυρκαγιά την προηγούμενη νύχτα.

Το ένα μέτωπο καίει στην περιοχή του Ελαιώνα, στον δρόμο που περνάει από το χωριό της Μόριας. όπου επί της ουσίας είχε επεκταθεί το ΚΥΤ, από ανθρώπους που δεν χωρούσαν στην δομή.

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο βόρειο σημείο του καμπ, με την πυρκαγιά να έχει εξαπλωθεί μέσα σε αυτό, ενώ η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη με ελάχιστα κοντέινερ να μην έχουν καταστραφεί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολες για όλους στο σημείο.

Ο περισσότερος κόσμος έχει φύγει, βρίσκεται στον δρόμο προς Μυτιλήνη, ενώ πολλοί έχουν σταματήσει σε σημεία στην άκρη του δρόμου που οδηγεί στην πόλη.

Αρκετοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν την πορεία τους προς την πόλη, με την αστυνομία  να έχει στήσει μπλόκα στους δρόμους έξω από το χωριό της Μόριας.