Νέα οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό το φόβο επιθέσεων

Νέα οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό το φόβο επιθέσεων

Απομάκρυνση του μη απαραίτητου προσωπικού από το προξενείο των ΗΠΑ στη Λαχόρη του Πακιστάν.

Την εντολή απομάκρυνσης όλου του μη απαραραίτητου προσωπικού από το αμερικανικό προξενείο στη Λαχόρη του Πακιστάν, εξαιτίας τρομοκρατικής απειλής, έδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της ύπαρξης αξιόπιστων, συγκεκριμένων πληροφοριών για τρομοκρατική απειλή κατά του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη, ενώ προειδοποίησε και τους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τη μετάβαση στο Πακιστάν.

«Η παρουσία εγχώριων αλλά και διεθνών τρομοκρατικών ομάδων αποτελεί πιθανό κίνδυνο για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πακιστάν», ανέφερε η επείγουσα ταξιδιωτική οδηγία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σε μέσα ενημέρωσης πως η αποχώρηση από τη Λαχόρη αποτελεί προληπτικό μέτρο και δεν είχε σχέση με το κλείσιμο των πρεσβειών την περασμένη Κυριακή.

Οι αρχές του Πακιστάν έχουν θέσει την πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού κι έχουν αυξήσει την περιφρούρηση στα κυβερνητικά κτίρια, καθώς φαίνεται να υπάρχει έξαρση επιθέσεων αυτοκτονίας τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους εξαιτίας επίθεσης αυτοκτονίας στην πόλη Κέτα στο νοτιο-δυτικό Πακιστάν, ενώ τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έπεσαν νεκροί στην ίδια πόλη σήμερα από πυρά αγνώστων έξω από μουσουλμανικό τέμενος όπου είχαν προσέλθει για την πρωινή προσευχή.