Νέα πυρά Σπίρτζη για Ελληνικό – Να φύγει ζητάει η ΝΔ

Νέα πυρά Σπίρτζη για Ελληνικό – Να φύγει ζητάει η ΝΔ
Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλάει στην εκδήλωση παράδοσης σε κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη, του πρώτου αυτοτελούς ολοκληρωμένου τμήματος που παραδίδεται με σύμβαση παραχώρησης, τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Επίθεση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο ΤΑΙΠΕΔ.

Επέμεινε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ότι το τίμημα βάσει του οποίου παραχωρήθηκε το Ελληνικό δεν ήταν το καλύτερο, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι λειτουργεί πολλές φορές έξω από τις κυβερνητικές εντολές.

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ είπε ότι αυτό που δήλωσε χθες για το τίμημα του Ελληνικού είναι αυτό που έχει πει και στο παρελθόν ως πρόεδρος του ΤΕΕ. Η χώρα, προσέθεσε, είχε αναλάβει δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι ήταν να ολοκληρώσει αυτές τις δεσμεύσεις.

Βεβαίως, προσέθεσε, με τη διαπραγμάτευση που έκανε η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε ό,τι καλύτερο μπορούσε αλλά οι βασικές δεσμεύσεις δεν μπορούσαν να αλλάξουν. Τόνισε δε ότι το τίμημα για το Ελληνικό δεν θεωρείται εύλογο παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν και τον εισαγγελέα και τους εκτιμητές που το έβαλαν.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε πάντως ότι δεν θα καταπέσει η συμφωνία από τη δικαιοσύνη αλλά μπορεί να υπάρξουν συγκεκριμένες ευθύνες για όσους εκτίμησαν τη συγκεκριμένη αξία για το Ελληνικό στην αρχική συμφωνία.

Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ στήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Πολλές φορές το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί εκτός των κυβερνητικών εντολών, είπε. Μάλιστα άφησε υπαινιγμούς και για τον πρόεδρό του Στέλιο Πιρτσιόλια λέγοντας πως αυτός ο άνθρωπος ήταν για «μεγαλύτερα πράγματα».

Απαντώντας δε στην κριτική της ΝΔ που ζήτησε σήμερα την παραίτησή του, είπε ότι τώρα η ΝΔ άλλαξε τακτική και ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού και καλό θα είναι να επιστρέψει στην πολιτική. Ο υπουργός είπε επίσης ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του πρωθυπουργού ήταν ότι δημιουργήθηκε το υπερταμείο και όσες επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία πήγαν εκεί δεν θα ξεπουληθούν αλλά θα αξιοποιηθούν.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της εξέφρασε την έντονη αντίδραση της στις δηλώσεις Σπίρτζη για το Ελληνικό και ζητά την παραίτηση του υπουργού Υποδομών. Από τη Συγγρού, τονίζουν σχετικά πως «ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους».

«Ο κ. Σπίρτζης “πονάει” για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΝΔ και κλείνει λέγοντας «αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός».