Νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα: Πόσο αυξάνει τη συνολική αποθηκευτική ικανότητα σε φυσικό αέριο

Νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα: Πόσο αυξάνει τη συνολική αποθηκευτική ικανότητα σε φυσικό αέριο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε λειτουργία θα τεθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου η νέα πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου στον τερματικό LNG στη Ρεβυθούσα, διπλασιάζοντας σχεδόν τη χωρητικότητα αποθήκευσης της εγκατάστασης.

«Η νέα δεξαμενή είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται για την ηλεκτροπαραγωγή κι έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει την χώρα μας στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου τον επόμενο χειμώνα» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

«Είμαστε ευγνώμονες για την συνεργασία, δίνεται η δυνατότητα για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της η CEO του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli.

Και πρόσθεσε: «Με την προσθήκη του FSU, αυξάνουμε τη συνολική αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας σε 360.000 m2 και συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διασφάλιση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού μέσω εκφορτώσεων LNG και, γενικότερα, στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, μέσω της τεχνικής μας εμπειρίας και των υποδομών μας. Είναι χαρά μας να έχουμε μαζί μας σήμερα τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιώργο Αμυρά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας & Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, στη νέα Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης (FSU) που είναι αγκυροβολημένη κοντά στον τερματικό σταθμό ΥΦΑ της Ρεβυθούσας και, η οποία είναι σε ετοιμότητα για να τεθεί σε λειτουργία μόλις αυτό απαιτηθεί. Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω την εκτίμησή μου στη διοίκηση και το πλήρωμα της Gaslog, που μας φιλοξένησαν και μας ξενάγησαν σήμερα στο σκάφος, καθώς και για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω για την αμέριστη συνεργασία και την υποστήριξή τους, τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και τα αντίστοιχα Υπουργεία τους, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, ώστε να φέρουμε σε χρόνο ρεκόρ το FSU σε ελληνικά ύδατα, ανταποκρινόμενοι στην ενεργειακή κρίση και ενισχύοντας την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας μας με LNG».