Νέα πρόταση από την κυβέρνηση για την άρση του αδιεξόδου

Νέα πρόταση από την κυβέρνηση για την άρση του αδιεξόδου
Το Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Κυριακή 31 Μαΐου 2015. Συνάντηση θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη όπου αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κατά της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη τάσσονται 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή επιστολή τους.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η Αθήνα έχει υποβάλει αντιπρόταση στους διεθνείς πιστωτές της, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.

Η Ελλάδα έχει υποβάλει στους διεθνείς πιστωτές της αντιπρόταση για μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την επανάληψη της χρηματοδότησης της χώρας, δήλωσε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει «αντιπρόταση» στους θεσμούς, «οι οποίοι την μελετούν», δήλωσε η ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες, χωρίς να δώσει στοιχεία για το περιεχόμενό της.

Η πρόταση αναμενόταν αρχικά την περασμένη Πέμπτη σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο η νέα ελληνική πρόταση είναι ένα κείμενο τριών σελίδων. Δύο απεσταλμένοι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας από τους οποίους είναι ο επικεφαλής της πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρίσκονται από χθες στις Βρυξέλλες για να αποτιμήσουν “τα περιθώρια” διαπραγμάτευσης εν όψει ενδεχόμενης συμφωνίας με τους πιστωτές. Είχαν συνομιλίες με τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.