Νέα πρωτοβουλία ΕΚΕ κατά της υπογεννητικότητας από τη ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ

Νέα πρωτοβουλία ΕΚΕ κατά της υπογεννητικότητας από τη ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ

H εταιρεία θα υλοποιήσει μαζί με τη HOPEgenesis το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!».

Μία νέα πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!», το οποίο έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση της υπογεννητικότητας της χώρας. Η σημαντική αυτή δράση, η οποία θα υλοποιηθεί από την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis, που ασχολείται εντατικά με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Εμπορικός Διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, Μάριος Παπαθανασίου, η ανάληψη της συγκεκριμένες πρωτοβουλίας είναι φυσική ακολουθία της διαχρονικής σύνδεσης της ιστορίας της εταιρείας με την κάλυψη μεγάλων εθνικών αναγκών. Η εταιρεία εδώ και 88 χρόνια στηρίζει τη μητρότητα και την οικογένεια γεγονός που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και κεντρικό στόχο των δραστηριοτήτων της.

«Με την τρίτη γενιά πλέον στο τιμόνι της, η ΓΙΩΤΗΣ 88 χρόνια καινοτομεί και επενδύει στην Ελλάδα, παρά την παρατεταμένη ύφεση» ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου και συνέχισε: «Από το 2009 έως σήμερα οι επενδύσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ και αφορούσαν κυρίως εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, επεκτάσεις γραμμών παραγωγής και δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων όπως αυτή του Αγρινίου. Επίσης, η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων όπου στεγάζεται το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας & καινοτομίας. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 370 εργαζόμενους ενώ 10% του τζίρου της προέρχεται από εξαγωγές σε πέντε ηπείρους».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου «Η ΓΙΩΤΗΣ επιμένει ελληνικά. Επενδύει στην Ελλάδα στηρίζει το ελληνικό δυναμικό στην έρευνα και ανάπτυξη, καινοτομεί και ανεβάζει διαρκώς τον πήχη της ποιότητας στα προϊόντα της, μεταφέροντας το ελληνικό σήμα στον πλανήτη. Σκεφτόμαστε τοπικά και επιχειρούμε παγκόσμια. Για την ΓΙΩΤΗΣ αυτή είναι η έννοια του ελληνικού επιχειρείν την οποία στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της και κυρίως σήμερα που η οικονομία είναι τραυματισμένη. Έχοντας αυτά τα στοιχεία στο DNA, η ΓΙΩΤΗΣ δεν θα μπορούμε να μη στηρίξει αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία για τη μείωση της υπογεννητικότητας της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα τόσο επιχειρηματικά όσο και κοινωνικά».

Η ΓΙΩΤΗΣ «υιοθετεί», για 4 χρόνια, 86 απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας, τα οποία ανήκουν στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου. Συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Άρτας και, ειδικότερα, στις 14 Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Καρπενησίου, Δωρίδος, Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρύστου και Κεντρικών Τζουμέρκων. Η εταιρεία θα σταθεί δίπλα στις γυναίκες-κατοίκους των 86 αυτών χωριών, οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες, αλλά διστάζουν εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών, όπως είναι η περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές – μαιευτικές υποδομές. Η ΓΙΩΤΗΣ αναλαμβάνει να καλύπτει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Παράλληλα, θα φροντίσει, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις, να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες των μη προνομιούχων αυτών περιοχών. Επιπλέον, η εταιρεία θα καλύψει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στα 86 χωριά που έχει «υιοθετήσει», για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής της HOPEgenesis, Δρ. Στέφανος Χανδακάς «Το γεγονός ότι η ΓΙΩΤΗΣ, μια εταιρεία συνυφασμένη με την ανάπτυξη των παιδιών, υιοθετεί την προσπάθεια για υποστήριξη νέων γεννήσεων στον τόπο μας, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Αυτό που προσφέρει το πρόγραμμά μας είναι η ιατρική κάλυψη και η οικονομική ανακούφιση νέων γυναικών, οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες και η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ γίνεται μεγάλος αρωγός αυτής της προσπάθειας, σε μια ιδιαίτερα εκτεταμένη, μη προνομιούχο γεωγραφική περιοχή. Την ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να υποδεχθούμε – μεταφορικά και κυριολεκτικά – τους νέους καρπούς της κοινής πρωτοβουλίας μας».

Η HOPEgenesis είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 από τον Δρ. Στέφανο Χανδακά MD, MBA,PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο Ενδοσκοπικό Χειρουργό. Η HOPEgenesis δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο. Οι στατιστικές έρευνες του ΟΗΕ για τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών δείχνουν ότι το αρνητικό πρόσημο των γεννήσεων θα οδηγήσει, το 2050, στην πτώση του ελληνικού πληθυσμού από τα 10.700.000 που είναι σήμερα στα 10.000.000 έως 8.300.000, με τις πιο απαισιόδοξες μελέτες να κάνουν λόγο ακόμη και για 6.500.000 κατοίκους.