Νέα σελίδα για την Energean Oil & Gas: Επιτυχής είσοδος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Νέα σελίδα για την Energean Oil & Gas: Επιτυχής είσοδος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας φωτογραφίζεται με φόντο το γεωτρύπανο στα εγκαίνια του πρώτου ελληνικού γεωτρύπανου «Energean Force», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, την Πέμπτη 02 Απριλίου 2015. Πλώρη για τον κόλπο της Καβάλας βάζει αυτήν την εβδομάδα το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο «Energean Force», από το Πέραμα όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετασκευής του, προκειμένου να ξεκινήσει πρόγραμμα γεωτρήσεων που έχει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής από τα 2.000 βαρέλια στα επίπεδα των 5.000-10.000 βαρελιών ημερησίως. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η εταιρεία άντλησε 460 εκατ. δολάρια στη μεγαλύτερη ως τώρα φετινή δημόσια εγγραφή για το LSE.

Η επίσημη τελετή υποδοχής της Energean Oil & Gas στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) πραγματοποιήθηκε χθες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής, η οποία ήταν η μεγαλύτερη ως τώρα φέτος για το LSE, καθώς αντλήθηκαν 460 εκατ. δολάρια.

H εταιρεία διαθέτει πλέον 152.823.238 μετοχές, με διασπορά περί το 48%, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο εταιρείας έχουν τοποθετηθεί ορισμένοι από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους διεθνώς.

Ειδικότερα, ποσοστό 7,1% στην εταιρεία έχει αποκτήσει η Capital Research Global Investors του ομίλου Capital Group International που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,7 τρισεκ. δολαρίων ανά τον κόσμο. Επίσης, ποσοστό 4,7% έχει η Pelham Capital με κεφάλαια 380 δισεκ. διεθνώς υπό διαχείριση, ενώ ποσοστό 3,6% έχει αποκτήσει η Kerogen Capital, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισεκ. δολαρίων διεθνώς.

Σημαντικές θέσεις έχουν πάρει και κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι του Ισραήλ, όπως η Clal, η οποία κατέχει πλέον το 10,3% του μετοχικού κεφαλαίου. Η Third Point, επενδυτικό fund με έδρα τις ΗΠΑ που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 20 δισεκ. δολαρίων, η οποία έχει αποκτήσει από το 2013 στρατηγική συμμετοχή στην Energean, κατέχει πλέον ποσοστό 26,7% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Οι μέτοχοι-ιδρυτές της Energean κ.κ. Μαθιός Ρήγας και Στάθης Τοπούζογλου διαθέτουν ποσοστά 12,7% και 11,7% αντιστοίχως και συμμετείχαν στην τοποθέτηση κεφαλαίων μέσω της δημόσιας εγγραφής.

Η πλειονότητα των αντληθέντων κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί στην ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Καρίς στο Ισραήλ.

Η μετοχή της Energean Oil & Gas διαπραγματεύεται στο Λονδίνο με το σύμβολο ENOG.