Νέα σενάρια για εκλογές την άνοιξη από τον γερμανικό Tύπο

Νέα σενάρια για εκλογές την άνοιξη από τον γερμανικό Tύπο
ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ Α «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ESM» ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τι αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild για το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ελλάδα.

«Νέες εκλογές στην Ελλάδα;», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας “Bild”, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες που δεν κατονομάζει, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν και πάλι οι Έλληνες στις κάλπες.  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, o Έλληνας πρωθυπουργός θέλει νέες εκλογές. Ο ίδιος δεν έχει άλλη επιλογή, αλλά το θέλει το περιβάλλον του, επισημαίνει η Bild.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο, την διάλυση της βουλής. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Η γερμανική εφημερίδα «βλέπει» πάντως εκλογές την άνοιξη, το αργότερο στις αρχές του καλοκαιριού.

«Εάν πράγματι γίνουν εκλογές», γράφει η Bild”, «θα είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που θα οδηγηθούν οι Έλληνες στις κάλπες. Ο Τσίπρας απέτυχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να εξασφαλίσει πλειοψηφία για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις στη βουλή», υποστηρίζει η εφημερίδα «Bild».

«Η προσπάθεια του μαρξιστή Τσίπρα να βρει νέους εταίρους για να αντικαταστήσει το ακροδεξιό κόμμα των AΝΕΛ, απέτυχε», σχολιάζει επίσης η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Πάντως ο πρωθυπουργός έσπευσε πρόσφατα να διαψεύσει όλα τα σενάρια για εκλογές (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).