Νέα σφοδρή επίθεση Μπάιντεν στον «επικίνδυνο Πούτιν» και απειλή για πόλεμο

Νέα σφοδρή επίθεση Μπάιντεν στον «επικίνδυνο Πούτιν» και απειλή για πόλεμο
epa09002316 US President Joe Biden delivers remarks to Department of Defense, at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA, 10 February 2021. EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τη Ρωσία για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2022 και για τις κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν «σε πόλεμο, αληθινό πόλεμο με τουφέκια».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε χθες τη Ρωσία ότι επιδιώκει να προκαλέσει αναταραχή στις βουλευτικές εκλογές του 2022 στις ΗΠΑ και ότι διασπείρει «παραπληροφόρηση», επικαλούμενος το περιεχόμενο των απόρρητων ενημερώσεών του από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Έχει αληθινό πρόβλημα»

«Δείτε τι κάνει η Ρωσία ήδη για τις εκλογές του 2022 και την παραπληροφόρηση. Αυτή είναι καθαρά και ξάστερα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μας», υποστήριξε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο γραφείο της διευθύντριας των υπηρεσιών πληροφοριών (ODNI), κοντά στην Ουάσιγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εξάλλου εναντίον του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος «έχει αληθινό πρόβλημα, είναι επικεφαλής μιας οικονομίας που έχει πυρηνικά όπλα και πετρελαιοπηγές και τίποτε άλλο», είπε ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι «αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο κατά την άποψή μου».

Ο αρχηγός του κράτους των ΗΠΑ εξέφρασε ανησυχία για την κλιμάκωση των κυβερνοεπιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών με τη χρήση λυτρισμικού, δηλαδή την εγκατάσταση σε υπολογιστές ή δίκτυα κακόβουλου λογισμικού αποκλεισμού των χρηστών τους και κατόπιν την απαίτηση για λύτρα, συχνά σε bitcoin, για να ανακτηθεί η πρόσβαση.

Να οδηγήσουν «σε πόλεμο»

Ο Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν «σε πόλεμο, αληθινό πόλεμο με τουφέκια».

Οι λεγόμενες ενδιάμεσες εκλογές θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2022. Σε αυτές θα ανανεωθεί η σύνθεση όλης της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ενός τρίτου της Γερουσίας.

Οι ΗΠΑ πρόσαψαν πρόσφατα στην Κίνα την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση του Μαρτίου εναντίον της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Exchange της Microsoft, ενώ ο Λευκός Οίκος έχει επιρρίψει σε πολλές περιπτώσεις στη Ρωσία την ευθύνη για επιθέσεις με λυτρισμικό.