Νέα σφοδρή επίθεση Μπακογιάννη σε Μοσκοβισί: Τον κατηγορεί για έλλειψη σοβαρότητας

Νέα σφοδρή επίθεση Μπακογιάννη σε Μοσκοβισί: Τον κατηγορεί για έλλειψη σοβαρότητας

«Δεν επιτρέπεται να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη των συνταξιούχων» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ. 

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος άφησε αιχμές για τη στάση του Πιερ Μοσκοβισί, και η Ντόρα Μπακογιάννη έριξε τα βέλη της εναντίον του. «Δεν επιτρέπεται να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων» είπε η βουλευτής της ΝΔ, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επιτρόπου της Κομισιόν, με τις οποίες άφησε ανοιχτό παράθυρο αλλαγών στη συμφωνία για τη μείωση των συντάξεων.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα για έναν Επίτροπο και δη Επίτροπο Οικονομικών να έρχεται και να χαριεντίζεται και να λέει pacta sunt servanda από τη μία μεριά και από την άλλη θα δούμε με τον φίλο μου τον Ευκλείδη τι θα κάνουμε στον προϋπολογισμό. Από ένα σημείο και πέρα δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία αυτών των ανθρώπων. Δεν έδωσε δείγματα σοβαρότητας ο Μοσκοβισί», είπε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ χαρακτήρισε την περίπτωση της Ελλάδας διαφορετική σημειώνοντας ότι το μόνο που θα αλλάξει με την έξοδο από το πρόγραμμα είναι το «ότι θα σταματήσουν να μας πληρώνουν».

«Ποια χώρα βγήκε από τα μνημόνια με τα δεδομένα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα σήμερα; Δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε. Το μόνο που θα συμβεί είναι ότι τα μέτρα έρχονται, το υπέρογκα πλεονάσματα έχουν συμφωνηθεί και το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι θα σταματήσουν να μας πληρώνουν», σημείωσε.

Παράλληλα έκανε λόγο για υψηλά πλεονάσματα-θηλιά. «Τα υψηλά πλεονάσματα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση είναι θηλιά για την ανάπτυξη και την οικονομία μας. Μόνο αν παραχθεί πλούτος και μπούμε σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης θα αναπνεύσει ο Ελληνας. Το θέμα μας δεν είναι μόνο να επιστρέψουμε τα χρήματα στους δανειστές», τόνισε.