Νέα συνεργασία του ΑΜΘ με την εταιρεία TÜV Rheinland Hellas

Νέα συνεργασία του ΑΜΘ με την εταιρεία TÜV Rheinland Hellas

Η συνεργασία αυτή αφορά τις πιστοποιήσεις επιχειρήσεων και προϊόντων «TÜV Rheinland Hellas» στα εργαστήρια του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μια νέα συνεργασία εγκαινίασε, σήμερα, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), με την εταιρεία πιστοποίησης TÜV Rheinland Hellas που εδρεύει στη Γερμανία, για τη λήψη πιστοποίησης των εργαστηρίων του τεχνολογικού ιδρύματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πιστοποίησης ΤÜV Rheinland Hellas, Γιώργος Μυλωνάκης, στη διάρκεια της τελετής υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ για την πιστοποίηση των εργαστηρίων που διαθέτει, σημείωσε με έμφαση ότι αρκετές επιχειρήσεις στην Ελλάδα από τους κλάδους της μηχανολογίας, της χημείας, των υδρογονανθράκων και των τροφίμων τα τελευταία χρόνια έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ποιοτικές μετρήσεις, εμπιστευόμενοι ελληνικά πιστοποιημένα εργαστήρια χωρίς να αναζητούν πλέον λύσεις σε εργαστήρια του εξωτερικού, σπαταλώντας χιλιάδες ευρώ.

Γ. Μυλωνάκης: «Η ακαδημαϊκή έρευνα συνδέεται με την επιχειρηματικότητα»
«Είναι εξαιρετική τιμή για την TÜV ως επισήμου φορέα πιστοποίησης», σημείωσε ο κ. Μυλωνάκης και πρόσθεσε: «Να επισκεπτόμαστε τα εργαστήρια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Αυτό που αντιμετωπίσαμε νέοι ως ταμπού, ότι η ακαδημαϊκή έρευνα δεν συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, αρχίζει να σπάει. Υπάρχουν τεράστιες υποδομές και εγκαταστάσεις τόσο στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ όσο και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, που μπορούν να βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, ένας τομέας στον οποίο -δυστυχώς- δεν έχουμε προχωρήσει αρκετά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς να αξιοποιήσουμε τα εγχώρια εργαστήρια, που υπάρχουν στο ελληνικό έδαφος».

Θ. Μητρόπουλος: «Η συνεργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα εξωστρέφειας του ιδρύματος»
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Θανάσης Μητρόπουλος υπογράμμισε ότι το τεχνολογικό ίδρυμα διαθέτει σήμερα εξαιρετικές υποδομές και με εξειδικευμένα μηχανήματα, όπως φασματογράφους μάζας, ηλεκτρονικά μικροσκόπια, μηχανές CNC. Ο μηχανολογικός κλάδος, της χημείας, των πετρελαίων και του φυσικού αερίου, όπως κι αυτός των τροφίμων, θα μπορούσε να υποστηριχθεί για μετρήσεις από τα ειδικευμένα εργαστήρια που διαθέτει το Ίδρυμα.

Τέλος ο πρόεδρος του ΤΕΙ ανέφερε ότι: «Η συνεργασία με την εταιρεία πιστοποίησης TÜV Rheinland δίνει τη δυνατότητα εξωστρέφειας του ιδρύματος στην αγορά, που είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη χώρα μας σε αυτή την περίοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ