Η νέα «τσαρίνα» του Βλαντιμίρ Πούτιν στα media

Η νέα «τσαρίνα» του Βλαντιμίρ Πούτιν στα media

H 31χρονη καλλονή Αλίνα Καμπάγιεβα, πρώην ολυμπιονίκης της ρυθμιστικής γυμναστικής, διορίστηκε Πρόεδρος του μιντιακού κολλοσού NMG.

Την γνωρίσαμε στη τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Η εντυπωσιακή Αλίνα ήταν από τις τελευταίες λαμπαδιδοδρόμους που μετέφεραν την Φλόγα στο ολυμπιακό στάδιο του Σότσι.

Η γυναίκα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή, όχι μόνο για τις εκπληκτικές αθλητικές επιδόσεις που είχε – κερδίσει Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004- , αλλά και από τη φημολογούμενη εδώ και χρόνια σχέση της με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που φέρεται να τον οδήγησε στο διαζύγιο με τη σύζυγο του μετά από πολλά χρόνια γάμου.

Η 31 ετών βουλευτής του κεβερνώντος κόμματος , Ενωμένη Ρωσία, πρόκειται να παραιτηθεί από την έδρα της στη Δούμα για να αναλάβει τη διεύθυνση του τεράστιου ομίλου φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης «National Media Group» (NMG).

Ο εκπρόσωπος του ομίλου προέβη σε δηλώσεις και ανακοίνωσε πως η Καμπάγιεβα απάντησε θετικά, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε θα αναλάβει και ποια είναι τα κατάλληλα προσόντα που απαιτούνται για αυτή τη θέση.

H ίδια διηύθυνε από το 2008 το συμβούλιο εποπτείας του NMG, όμιλος που ιδρύθηκε το 2008 από τον Γιούρι Κόβαλτσουκ, στενό συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γιούρι Κόβαλτσουκ ήταν ένας από τους πρώτους στόχους των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για τους χειρισμούς της Ρωσίας στην ουκρανική κρίσης αλλά και στην προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο Ρώσος ολιγάρχης των μέσων ενημέρωσης κατέχει επίσης, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εφημερίδας «Ιζβέστια» αλλά και το 25% του Channel One , του βασικού τηλεοπτικού σταθμού που ελέγχεται από το Κρεμλίνο.

Η ερωτική σχέση

Η εφημερίδα Moskovski Korrespondent άφησε να εννοηθεί ότι ο Πούτιν πήρε κρυφά διαζύγιο για να παντρευτεί την Αλίνα Καμπάγιεβα. Αποτέλεσμα; O Ρώσος πρόεδρος να διαψεύσει τις φήμες κατηγορηματικά και η εφημερίδα να κατεβάσει «ρολά».
Η Καμπάγιεβα από τη δική της πλευρά διέψευσε όχι μόνο τις φήμες για την σχέση της με τον Πούτιν αλλά και τις φήμες ότι έχουν αποκτήσει και παιδί. Πάντως να αναφέρουμε ότι ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ μετά το διαζυγιο του Πούτιν, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη γυναίκα στη ζωή του και αυτό λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχει ο Ρώσος πρόεδρος.