Nέα βελτιωμένη προσφορά για Alpha Bank από UniCredit

Nέα βελτιωμένη προσφορά για Alpha Bank από UniCredit
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ιταλικός όμιλος ανέβασε το προσφερόμενο τίμημα γύρω στα 295 εκατ. ευρώ από 280,8 εκατ. ευρώ.

Νέα βελτιωμένη προσφορά με τίμημα οριακά πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής (1,395 ευρώ) για τις 211.138.299 μετοχές Alpha Bank, που κατέχει το ΤΧΣ, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιταλικός όμιλος UniCredit.

Παρά το γεγονός ότι από την ανταγωνιστική διαδικασία δεν προέκυψε άλλη προσφορά, με την UniCredit να παραμένει ο μοναδικός διεκδικητής του 8,97% της Alpha, ο ιταλικός όμιλος ανέβασε το προσφερόμενο τίμημα γύρω στα 295 εκατ. ευρώ από 280,8 εκατ. ευρώ (1,33 ευρώ ανά μετοχή).

Το ΤΧΣ, σε συνεργασία με το σύμβουλο πώλησης, Lazard, αναμένεται να αξιολογήσει, εντός Σαββατοκύριακου, τη βελτιωμένη προσφορά της UniCredit.

Όπως τόνισαν τραπεζικά στελέχη, το γεγονός ότι μετά 17 χρόνια, μια ισχυρή ευρωπαϊκή τράπεζα, η UniCredit, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επενδύει στην Alpha Bank, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Η στρατηγική επένδυση στην Alpha Bank δρομολογεί την ταχεία και πλήρη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, μέσω της πρότασης εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει επίσης συμφωνία στη Ρουμανία για τη δημιουργία της 3ης μεγαλύτερης τράπεζας στην αγορά, μέσω της συγχώνευσης των θυγατρικών των δύο τραπεζών. Επίσης την εμπορική συνεργασία και στην Ελλάδα στα προϊόντα διαχείρισης Χαρτοφυλακίου μέσω της AlphaLife.

Η UniCredit είναι μία πανευρωπαϊκή εμπορική Τράπεζα με μοναδικό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με 13 συνολικά τράπεζες σε 12 χώρες. Οι εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.