Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους από τον στρατό του Ιράν σε βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους από τον στρατό του Ιράν σε βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ
epa08111153 (FILE) - Iranian clerics look at a ballistic missile Shahab 1 during the second day of military exercises, codenamed Great Prophet-6, by Iran's elite Revolutionary Guards at an undisclosed location in Iran, 28 June 2011 (Reissued 07 January 2020). According to Iranian state TV on 07 January 2020, Iran's Revolutionary Guard Crops (IRGC) launched a series of rockets targeting Ain al-Assad air base located in al-Anbar, one of the bases hosting US military troops in Iraq. The attack comes days after the Top Irani General Qassem Soleimani, head of the IRGC's Quds force, was killed by a US drone strike in Baghdad. EPA/STRNGER *** Local Caption *** 02799449 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Τώρα που κατανόησαν τη δύναμή μας, έχει έρθει η ώρα οι ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Μέση Ανατολή», τόνισε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Ιράν, στρατηγός Μοχαμάντ Μπακερί, σε ανακοίνωσή του.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Ιράν εξαπέλυσε νέες απειλές, προτρέποντας να αποχωρήσουν άμεσα όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Μέση Ανατολή.

Ο στρατός του Ιράν επανέλαβε το αίτημά του να αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή τα αμερικανικά στρατεύματα, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση, αφού οι Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν επιθέσεις με πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.

«Τώρα που κατανόησαν τη δύναμή μας, έχει έρθει η ώρα οι ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Μέση Ανατολή», τόνισε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Ιράν, στρατηγός Μοχαμάντ Μπακερί, σε ανακοίνωσή του.

Η αντίδραση Τραμπ στις ιρανικές επιθέσεις : «Μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά!»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε μέσω Twitter ότι πρόκειται να κάνει δηλώσεις σχετικά με το Ιράν αργότερα την Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία αποτίμησης της κατάστασης μετά τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον τουλάχιστον δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί την Παρασκευή σε βομβαρδισμό στη Βαγδάτη.

Η στιγμή της επίθεσης του Ιράν στις αμερικανικές βάσεις

Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης του στρατού του Ιράν στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Αυτόπτες μάρτυρες των διπλών επιθέσεων κατέγραψαν με τα κινητά τους την στιγμή που ρουκέτες χτυπούν τις αμερικανικές βάσεις σε Αϊν Αλ Ασάντ και Ιρμπίλ.

Στο ένα από τα βίντεο, που τραβήχτηκε φαίνονται οι πύραυλοι την ώρα της εκτόξευσης, με στόχο να πλήξουν τις δύο βάσεις του αμερικανικού στρατού.

Στο δεύτερο βίντεο, έντρομοι βλέπουν περίοικοι της ρουκέτες να σκάνε η μία μετά την άλλη, δημιουργώντας έναν ισχυρό κρότο. Στο τέλος επικρατεί μάλιστα πανικός, καθώς οι ρουκέτες έσκαγαν σε πολύ κοντινό σημείο, στην βάση της Αλ Ασάντ.