Νέες δράσεις για την υποστήριξη των προσφύγων ανακοίνωσε η Lidl Hellas

Νέες δράσεις για την υποστήριξη των προσφύγων ανακοίνωσε η Lidl Hellas

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ παρέχει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Τη συνεργασία της με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συγκεκριμένα τη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε η Lidl Hellas για την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η στήριξη αφορά τις δομές φιλοξενίας των προσφύγων στον Ελαιώνα, στο Σχιστό, στον Πειραιά, στα Διαβατά και στην Ειδομένη.

Η εταιρεία είχε ήδη προχωρήσει στην ανάπτυξη συνεργασίας με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Δήμους (Κω, Μυτιλήνης, Χίου) στις περιοχές φιλοξενίας των προσφύγων, προσφέροντας βασικά είδη διατροφής για την κάλυψη των αναγκών τους.

Για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στα νησιά συνεργάζεται με τις ΜΚΟ «Save the Children» και «Refugees Need your Help», για τον Πειραιά με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και μέσω του charity drive παρέχει τη στήριξή της στο σύνολο των δομών της χώρας.

Το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει η Lidl Hellas έως σήμερα μέσω προϊοντικών δωρεών ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

«Στόχος μας είναι η παροχή ζωτικής σημασίας υποστήριξης στον μεγάλο και αυξανόμενο αριθμό προσφύγων, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κρίσης και των επιπτώσεών της», αναφέρει η Lidl Hellas στην ανακοίνωσή της.