Νέες προκλήσεις από Τσαβούσογλου – «Μπορεί να κηρύξουμε ΑΟΖ σύντομα»

Νέες προκλήσεις από Τσαβούσογλου – «Μπορεί να κηρύξουμε ΑΟΖ σύντομα»
ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ epa06879655 Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu attends the 'Nato Engage' forum on the sidelines of the NATO Summit in Brussels, Belgium, 11 July 2018. NATO member countries' heads of states and governments gather in Brussels on 11 and 12 July 2018 for a two days meeting. EPA/TATYANA ZENKOVICH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις η Τουρκία, αυτή τη φορά δια στόματος του ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί ΑΟΖ στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, ενώ στράφηκε και κατά των ΗΠΑ αναφορικά με τις βολές που εξαπέλυσε ο Τζο Μπάιντεν κατά της Τουρκίας για το ρόλο της χώρας στη Συρία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως χώρα του έχει καθορίσει τα δυτικά σύνορα της πριν από το τουρκολυβικό μνημόνιο, τονίζοντας πως όσους επιχειρούν να παραβιάσουν αυτή την γραμμή «εμείς τους εμποδίζουμε, όπως κάναμε με Ελλάδα και Κύπρο».

Παράλληλα, σε ερώτηση για το αν προτίθεται η Τουρκία να ανοίξει ΑΟΖ στην ίδια περιοχή που έχει καθορίσει την υφαλοκρηπίδα της είπε ότι ενδέχεται να κηρύξει ΑΟΖ όσον αφορά στην αλιεία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το κάνει σύντομα.

Μάλιστα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για ψέματα, καθώς «στηρίζουν την τρομοκρατία και αυτή η ενέργεια αποτελεί αδίκημα για την Ουάσινγκτον», απαντώντας στον Τζο Μπάιντεν που έβαλλε κατά της Τουρκίας για την στρατιωτική της δράση στη βορειοανατολική Συρία.

Πηγή: www.news247.gr