Νέες πρωτοβουλίες για τις επιχειρήσεις από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Νέες πρωτοβουλίες για τις επιχειρήσεις από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Στην ενίσχηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων προς τις ΗΠΑ στοχεύει το Επιμελητήριο, σύμφωνα με τον Σίμο Αναστασόπουλο.

Την ανάληψη νέας δέσμης πρωτοβουλιών που αφορούν στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων προς τις ΗΠΑ αλλά και την προσέλκυση εταιρικών και άλλων επενδύσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα θα αναλάβει στο προσεχές μέλλον το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Αυτό τόνισε στην τακτική γενική συνέλευση του επιμελητήριου ο πρόεδρός του, Σίμος Αναστασόπουλος.

Επίσης, αναφέρθηκε στη δημιουργία τριών νέων επιτροπών, την Επιτροπή Νομικών θεμάτων, την Επιτροπή Πολιτισμού και την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, πέραν της επιτροπής Πληροφορικής και Επικοινωνιών που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2013.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, κατά την ομιλία του τόνισε: «το Επιμελητήριο είναι αποφασισμένο να ανταποκριθεί στην πρόκληση της ενσωμάτωσης και προσαρμογής της χώρας μας στη νέα οικονομική πραγματικότητα των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και την οικονομική πολιτική προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας και της επανεκκίνησης της οικονομίας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο προωθώντας στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ τις δραστηριότητες και τις ανάγκες των μελών του Επιμελητηρίου και της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας αλλά προτείνοντας συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις που θα προέρχονται από τα αρμόδια όργανα του Επιμελητηρίου (Επιτροπές Συμπεράσματα Συνεδρίων, Μέλη) σε συνδυασμό με τις ισχυρές συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο με ερευνητικά ιδρύματα (ΙΟΒΕ, Πανεπιστήμια)».

Διαβάστε ακόμα:

Από την General Motors στον κλάδο του φαρμάκου

Το ελληνικό Comeback