Νέες «βόμβες» Βαρουφάκη για την υπόθεση «Νομισματοκοπείο»: O Τσίπρας πρότεινε να πάρουμε τα 17 δισ. ευρώ

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο περίφημο… ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, εμπλέκοντας, μεταξύ άλλων, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην εκπομπή BrainStorming του Action24 ο γραμματέας της «Μέρας25» και πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε:

«Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ» είπε αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είπα στον Τσίπρα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε στην δραχμή, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα» συμπλήρωσε.

«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε τη δικαίωμα να τα αγγίξουμε» ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς για την περίοδο των «κλειστών τραπεζών» ο Γιάνης Βαρουφάκης, έκανε λόγο για εσωτερική υπονόμευση από τον Γιάννη Δραγασάκη.

«Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι που ήταν έτοιμος να μας κλείσει τις τράπεζες και ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη, στέλνεις μήνυμα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης (Γιάννης Δραγασάκης) απευθείας στον Ντράγκι: Μην ακούς τον Βαρουφάκη! Είναι να κλέβεις τη σφεντόνα από τον Δαυίδ πριν μπει στο πεδίο μάχης με τον Γολιάθ» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σχετικά άρθρα