Νεφελούδης: Δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για τις συντάξεις

Νεφελούδης: Δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για τις συντάξεις

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας διέψευσε τα σενάρια που κυκλοφόρησαν από συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, διαψεύδει τα περί εισοδηματικών κριτηρίων στον υπολογισμό των συντάξεων όπως αναφέρονται σε δημοσιεύματα που επικαλούνται σχετική δήλωσή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Μάλιστα ο κ. Νεφελούδης κάνει λόγο για «ανοίκεια σπέκουλα» σε βάρος του.

Αναλυτικά η δήλωση, μέσω ανακοίνωσης, του γενικού γραμματέα είναι η εξής:

«Επειδή γίνεται μια ανοίκεια σπέκουλα σε βάρος των όσων ανέφερα στον σταθμό Real FM σε σχέση, δήθεν, με εισοδηματικά κριτήρια για τον καθορισμό των συντάξεων, δηλώνω τα παρακάτω: 1. Κανένα εισοδηματικό κριτήριο δεν υπεισέρχεται στον καθορισμό της Εθνικής Σύνταξης, η οποία δίδεται σε όλους ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και 2. Ο υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται στην βάση τριών παραμέτρων μία εκ των οποίων θα είναι το ΕΝΙΑΙΟ, ΑΝΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ή ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ποσοστό αναπλήρωσης.

Πού είναι η δήθεν βόμβα; Ας σταματήσουν οι έμποροι πανικού να σπερμολογούν για μια ακόμη φορά σε βάρος των ασφαλισμένων και συνταξιούχων».