Νέοι προορισμοί της Aegean από Θεσσαλονίκη

Νέοι προορισμοί της Aegean από Θεσσαλονίκη

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας θα έχει επαφές με παράγοντες της Χίου, μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ λόγω των ναύλων.

Μέχρι και έξι νέους προορισμούς εξωτερικού ενδέχεται να προσθέσει το 2014 στο πρόγραμμα πτήσεων από Θεσσαλονίκη η Aegean Airlines, ενώ από το 2015 ίσως επιχειρήσει -υπό προϋποθέσεις- και την απευθείας αεροπορική σύνδεση της πόλης με επτά ή οκτώ αεροδρόμια των Βαλκανίων.

Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη γίνεται το 2014 βάση για ένα ακόμη αεροσκάφος της εταιρείας, ενώ προγραμματίζεται η αύξηση των πτήσεων ή της χωρητικότητας προς Φρανκφούρτη, Λάρνακα, Παρίσι και Ντίσελντορφ, αλλά και προς Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Σαντορίνη και Κω (στο διάστημα Ιουνίου- Σεπτεμβρίου).

Αυτά γνωστοποίησε στη Θεσσαλονίκη ο Ευτύχιος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της εταιρείας και πρόσθεσε ότι το 2013 αναμένεται να κλείσει με θετικό αποτέλεσμα προ φόρων για την Aegean και αρνητικό για την πρόσφατα εξαγορασθείσα Olympic Air, αλλά το τελικό ισοζύγιο υπολογίζεται ότι θα είναι θετικό.

Διαβάστε ακόμη: Ο τουρισμός περνάει και από τις άγονες γραμμές

Στην Χίο για το μποϊκοτάζ
Ο αντιπρόεδρος της Aegean γνωστοποίησε πως υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας θα μεταβεί την Δευτέρα στην Χίο, προκειμένου να έχει επαφές με τοπικούς φορείς, με αφορμή το κάλεσμα για μποϊκοτάζ των πτήσεων της Ολυμπιακής, από σήμερα μέχρι τις 19 Νοεμβρίου. Το μποϊκοτάζ αποφασίστηκε ως μέσο πίεσης για τη διεκδίκηση χαμηλότερων ναύλων στα δρομολόγια προς Αθήνα.

Ο κ. Βασιλάκης επισήμανε ότι, προς το παρόν, τα αεροπλάνα από Χίο είναι γεμάτα, ενώ συμπλήρωσε ότι μόλις επτά ημέρες μετά την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean έγινε παρέμβαση στους ναύλους, με την οποία από 1ης Νοεμβρίου καταργήθηκαν οι τρεις ακριβότερες τιμές (κατηγορία «premium economy»), όχι μόνο για τη Χίο, αλλά και συνολικά για αντίστοιχες γραμμές.

Για το πρόβλημα με τα slots στην Κωνσταντινούπολη
Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ως προς την κατανομή των χρονοθυρίδων (slots), που θα επέτρεπαν στα αεροπλάνα της να φτάνουν στην πόλη σε “καλές” ώρες, ο κ. Βασιλάκης απάντησε ότι τα κράτη πρέπει να δίνουν τις ίδιες ευκαιρίες σε όλες τις εταιρείες: “Μας λένε ότι το αεροδρόμιο είναι κορεσμένο, αλλά η Turkish Airlines ‘μεγαλώνει κατά’ 15% ετησίως […] Ζητήσαμε τις ελληνικές αρχές να πιέσουν για να έχουμε δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης [σε σχέση με τη σημερινή]. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος πόλεμος με την Turkish, που είναι και αυτή μέλος της Star Alliance”, σημείωσε και εξέφρασε την ελπίδα ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί θετικά και θα βρεθεί λύση.